EGYM köper upp aggregatorn Hussle – stärker greppet om företagshälsomarknaden

Patrick Meininger, Nicholas Stadtelmeyer, Neil Harmswoth, Philipp Roesch-Schlanderer och Jamie Ward | Bildkälla: EGYM

Storsatsande Egym stärker sin position inom corporate wellness-området genom uppköpet av den brittiska aggregatorn Hussle.

Affären ger Egym tillgång till ett nätverk av cirka 1 500 gym, pooler och spa-anläggningar i Storbritannien för att expandera sin företagshälsovårdstjänst, Wellpass, som är tillgängligt i Tyskland, Österrike, Belgien och Frankrike.

Egym Wellpass erbjuder arbetsgivare prenumerationbaserade hälsolösningar, vilket gör att de kan erbjuda sina anställda tillgång till tränings- och hälsoanläggningar samt träningsprogram från Egym.

Partnerskapet med Hussle gör det möjligt för Egym att etablera en stark grund i Storbritanniens lönsamma företagshälsovårdsmarknad.

Hussle bildades 2011 av Neil Harmsworth och Jamie Ward. Genom samarbeten med företag som AXA Health, Bupa och IWG förser de kunder till sitt nätverk av 1 500 brittiska gym och hälsoklubbar.

Hussle höll på att gå i konkurs under pandemin, men köptes av aktieägarna Haarm Tegelaars och Maxim Chmyshuk. Det har återuppbyggts sedan dess och växt starkt på corporate-marknaden. Under 2023 steg försäljningen med 250 procent och har fortsatt stiga under 2024.

Neil Harmsworth – Hussles COO – säger: “Det här avtalet kopplar ihop Egyms innovativa tekniska lösning med den snabbt växande företagsförmånsmarknaden som Hussle möjliggör för våra träningsoperatörspartners genom företag som AXA Health och Bupa. Jag är särskilt glad över möjligheten att kombinera vårt erbjudande till företagskunder med Egyms teknik så att våra partners kan dra nytta av både nya kunder, träningsutrustning och mjukvara.”

Nicolas Stadtelmeyer, vd för Wellpass säger: ”Vi välkomnar varmt Jamie, Neil och hela Hussle-teamet till Egym. Vår mission är att främja hälsa och välbefinnande på alla arbetsplatser. Med över 32 miljoner anställda och en företagsmarknad värd 2,15 miljarder pund var det logiskt och strategiskt att kliva in på den brittiska marknaden. Efter vårt inträde på den franska marknaden (där Egym förvärvade Gymlib 2022) har vi nu närvaro i de tre största europeiska ekonomierna. Framtiden är mycket spännande för oss.”

Egyms VD, Philipp Roesch-Schlanderer, säger: “NHS (National Health Service) prioritering av förebyggande åtgärder före reaktiva insatser passar väl ihop med vår mission och vi ser fram emot att börja denna resa med Hussle.”

Den brittiska företagsförmånsmarknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxthastighet på 4,72 procent och nå en marknadsstorlek på nästan 3 miljarder pund under de närmaste fem åren.

När företag tecknar avtal med Egym Wellpass eller Hussle får de tillgång till cirka 14 500 träningsanläggningar i Tyskland – där Egym förvärvade Qualitrain 2018 – Österrike, Storbritannien, Frankrike och Belgien samt ett ständigt växande utbud av onlinekurser.