Motion & Fitness: ”Tillsammans skapar vi ett starkare Sverige”

I en tid där stress och den snabba teknologiska utvecklingen ofta dominerar våra liv, har Motion & Fitness trätt fram som en stark aktör i strävan efter en hälsosam och aktiv livsstil. Grundat år 2008 av den passionerade entreprenören Bill Karlsson i Norrköping, bär företaget mottot ”Tillsammans skapar vi ett starkare Sverige”.

Denna text är skriven i samarbete med Motion & Fitness

Bill Karlsson, inte bara entreprenör utan även en träningsentusiast med djupa rötter inom tyngd- och styrkelyft, formade företagets framgång genom sin passion för fysisk aktivitet och önskan att göra högkvalitativ och snyggt designad träningsutrustning tillgänglig för så många som möjligt.

Företaget startade sin resa genom att erbjuda begagnad träningsutrustning och service. Det dröjde inte länge innan de etablerade sig som pålitliga återförsäljare av det välkända varumärket Nautilus. År 2012 markerade starten på utvecklingen av produkter under det egna varumärket motion&fitnessPRO, med försäljningschefen Andreas Strömsten i spetsen.

Idag sträcker sig deras sortiment från hantlar, skivstänger och kettlebells till styrke- och konditionsmaskiner. För att ytterligare diversifiera och förstärka sitt erbjudande har företaget även inkluderat Panatta och Intenza i sin produktportfölj de senaste åren.

– Varje produkt och varje del av motion&fitness-upplevelsen är noggrant utvald och utformad för att passa både höga prestandakrav och visuell estetik, betonar Andreas.

Företaget leds idag av Anna Miller på vd-posten och Andreas Strömsten som försäljningschef – båda är dotter och son till grundaren Bill. Det innebär att företaget fortfarande drivs som ett familjeföretag och kommer att fortsätta sin utveckling och tillväxt med ett starkt arv och en solid grund.

Andreas Strömsten och Anna Miller

Företaget centreras kring praktikalitet, flexibilitet och seriösitet, där målet är tydligt: Att göra det som är nödvändigt för att uppnå det som är viktigt, utan onödiga idéer eller komplicerade metoder. Kunden och deras behov är alltid i fokus.

– Kreativitet och innovation är avgörande i en värld som ständigt förändras. Det är därför oerhört viktigt att snabbt identifiera behoven och skapa lösningar som lever upp till de uppsatta målen, understryker Anna Miller.

Hur strävar ni efter att erbjuda hög kvalitet till rimliga priser på Motion & Fitness?

– Vi strävar efter att erbjuda träningsutrustning av hög kvalitet till priser som är överkomliga för en bredare publik. Det handlar om att göra träning tillgängligt för så många som möjligt. Genom att noggrant välja våra tillverkningsprocesser och arbeta effektivt kan vi hålla ner våra kostnader och därmed erbjuda produkter av hög kvalitet till rimliga priser.

På vilket sätt ser ni er som en reskamrat i människors strävan efter bättre hälsa och livskvalitet?

– Vår roll sträcker sig långt utöver att bara tillhandahålla utrustning. Vi vill vara där för våra kunder genom hela deras resa mot en hälsosammare och mer aktiv livsstil. Vårt dedikerade team är inte bara experter inom träningsutrustning utan också träningsentusiaster själva. Genom att dela med oss av vår passion och kunskap blir vi en pålitlig reskamrat som vägleder och inspirerar våra kunder.

Hur bidrar ni genom erfarenhet och engagemang till att hjälpa företag och organisationer nå sina mål inom hälso- och träningsområdet?

– Vår erfarenhet och kunskap inom branschen gör oss väl lämpade för att hjälpa företag och organisationer. Vi arbetar nära våra affärspartners för att förstå deras unika behov och utmaningar. Genom skräddarsydda lösningar och kontinuerlig support strävar vi efter att bidra till våra kunders framgång inom hälso- och träningsområdet.

Hur använder ni teknologi för att främja en aktiv framtid och göra träningen mer interaktiv och inspirerande?

– Vi tror på att omfamna teknologin för att förbättra träningsupplevelsen. Genom att samarbeta med teknologipionjärer strävar vi efter att integrera våra produkter smidigt med individens egna digitala preferenser. Detta inkluderar användning av avancerad sensorik och anslutningsmöjligheter till virtuella träningsmiljöer och anpassningsbara program för att göra träningen så interaktiv och inspirerande som möjligt.

På vilket sätt tar ni ansvar för miljön och samhället, och hur värdesätter ni långsiktiga relationer bortom affärs-aspekterna?

– Hållbarhet ser vi som en grundläggande del av vårt företags DNA. Utöver att erbjuda miljövänliga produkter stödjer vi aktivt miljöinitiativ och samhällsprogram som främjar fysisk aktivitet och hälsa. Vi strävar också efter att bygga långsiktiga relationer genom att vara transparenta, ansvarstagande och engagerade både gentemot våra kunder och samarbetspartners.

Hur säkerställer ni att ni alltid kan erbjuda de senaste och mest pålitliga produkterna genom ert partnerskap med era leverantörer?

– Vårt partnerskap med världsledande leverantörer som bland annat Panatta och Intenza är en nyckelkomponent för att säkerställa att vi alltid levererar högkvalitativa produkter. Genom att jobba nära våra leverantörer och hålla oss uppdaterade om de senaste tekniska framstegen kan vi inte bara erbjuda våra kunder de senaste innovationerna utan också säkerställa pålitligheten och prestandan i varje produkt vi levererar.

Styrkemaskiner från italienska Panatta

Slutligen, hur ser ni på framtiden och hur kommer ert motto ”Tillsammans skapar vi ett starkare Sverige” vägleda er framåt?

– Vi ser ljust på framtiden och är stolta över vår historia, vision och mål. Vårt motto, ”Tillsammans skapar vi ett starkare Sverige”, är vår starka drivkraft och kommer att vara en vägledande kraft när vi fortsätter att vara en pålitlig partner i människors resa mot en aktiv och hälsosam livsstil. Vi ser fram emot att välkomna alla som vill vara med att följa med oss på denna inspirerande resa, där gemenskap och samarbete formar vår framtid.