Friskvårdsföretagen replikerar mot kritik som riktats mot träningsbranschen – ”Träningsprofiler sprider fördomar”

Katarina Andersson, ordförande Friskvårdsföretagen

Under den senaste tiden har Aftonbladet riktat allvarliga anklagelser mot arbetsklimatet på Nordic Wellness. I en påföljande debattartikel riktade ett par träningsprofiler stark kritik mot förhållandena och kulturen i branschen som helhet. Något som Friskvårdsföretagen nu har bemött i en debattartikel på Aftonbladet.

Friskvårdsföretagen menar att ”träningsprofilen” Thomas Skoglund i debattinlägget på ett svepande och överdrivet sätt anklagar hela gym- och träningsbranschen för att vara sjuk. I Friskvårdsföretagens svar står det bland annat att läsa:

”Att vara arbetsgivare innebär ett stort ansvar. Det är självklart för oss att behandla alla medarbetare med respekt och att främja deras utveckling, såväl personligt som i yrkeslivet.

Våra medarbetare hjälper unga och äldre, nybörjare såväl som erfarna, till friskare och mer hälsosamma liv. Vi uppmuntrar kollektivavtal och genom våra certifierade PT-utbildningar stärker vi professionaliteten än mer i branschen.

Att som Skoglund då gör, när han kallar hela branschen sjuk, blir därför ganska märkligt. I svepande ordalag och med mängder av floskler och fördomar beskriver han branschen som full av vidrigheter och osund kultur.

Vore det sant skulle ingen överhuvudtaget vilja arbeta hos oss.”

Friskvårdsföretagens svar är undertecknat av vd:ar för ett antal medlemsföretag:

Katarina Andersson, ordförande i Almega Friskvårdsföretagen
Daniel Almgren, vd Medley
Anders Carlbark, vd STC
Anna Eskhult, vd Actic
Joachim König, vd Wellness studio Sverige
Timothy Skinner, vd Form Gotland
Karolina Gütke, Sverigechef SATS

Läs hela repliken här.