Vilken träningsutrustning ska jag välja? Casall Business Hacks #3

Det finns mycket att välja mellan när det kommer till val av träningsutrustning till din verksamhet och det är lätt att välja fel då det finns otroligt många spännande saker på marknaden. Vi tog hjälp av Stuart Lascelles, Sales Manager hos Casall Professional/Matrix för att reda ut vad som är viktigt när man går i dessa tankar.

Vad är det första man bör tänka på innan man väljer vilken utrustning man ska ha?

– Utgå ifrån målgruppen och konceptet som din verksamhet är tänkt att ha. Utan att veta detta så blir det lätt att gå fel. Ta alltid en diskussion med era leverantörer kring era tankar och be dem ta fram förslag utifrån er vision och målbild.

Är det något mer som är viktigt att stämma av?

– Ja, håll koll på trenderna som råder nu och framöver. Idag är det till exempel populärt med frihet på träningsytorna. Inte alls lika mycket maskiner som tidigare. Fokus ligger i mångt och mycket på att skapa olika typer av träningsupplevelser ute i gymmet.

Hur ser framtiden ut?

– Jag skulle säga att upplevelser helt klart är i centrum. Vi kommer behöva gå mer från att tänka enskilda produkter till att skapa koncept på våra anläggningar som medlemmarna kan ta del utav. Till detta kommer saker som belysning och allmän miljö på anläggningarna att spela allt större roll framöver.

Vilka misstag ser du att träningsanläggningar ibland gör när det kommer till utrustningsval?

– Vi upplever att vissa är ibland är lite för snabba med sina beslutsprocesser. Utrustningsval är en oerhört viktig del i verksamheten och kundupplevelsen. Låt besluten ta tid och begär av era leverantörer att få testa på deras produkter och koncept innan ni slår till för första gången.

Kontakta gärna Casall Professional/Matrix för att diskutera hur de kan hjälpa din verksamhet ta nästa steg i utvecklingen: casallpro.com