STC förvärvar fem gym från Kenzai Wellness Club

Träningskedjan STC tar den 1 november 2023 över driften av Kenzais gym i Järfälla, Kungsängen, Bro, Rissne och Hagsätra.

STC, som grundandes 1998 i Kungälv utanför Göteborg, är inne i en expansiv etableringsfas där både premium- och studiogym öppnar löpande i attraktiva bostads- och handelsområden.

– För att möjliggöra ett aktivt och hållbart liv för alla vill vi finnas där människor rör sig, arbetar, studerar eller bor. Genom det här förvärvet kan vi erbjuda träning i områden där vi tidigare inte haft gym och nu närmar vi oss 80 gym i Stockholmsområdet. Vi vill vara gymmet nära dig, säger Anders Carlbark, VD STC.

Kenzais gym i Kungsängen, Bro, Rissne och Hagsätra är studiogym som kommer tillhöra STCs kategori av Basgym, medan gymmet i Järfälla tillhör kategorin Premiumgym.

– Det senaste året har vi haft stort fokus på Stockholm. både genom att öppna nya, men också uppdatera och renovera äldre gym. Det betyder inte att vi inte har fokus på andra håll i Sverige. Just nu bygger vi till exempel vårt nya flaggskeppgym i Göteborg, STC Karlastaden som öppnar den 25 november och kommer bli ett riktigt häftigt Premiumgym i kvarteret vid Karlatornet, säger Anders.

Anders Carlbark

STCs expansion gynnar alla medlemmar menar Anders.

– Genom att vi öppnar fler gym kan vi erbjuda mer träningsmöjligheter för pengarna till våra medlemmar då våra medlemskap gäller på antingen alla Bas- eller på alla Bas- och Premiumgym. Träningen blir helt enkelt mer tillgänglig, kvalitativ och prisvärd.

Genom det här förvärvet får också de tidigare Kenzaimedlemmarna tillgång till fler gym eftersom STCs stora utbud med gym från norr till söder läggs till på deras medlemskap.

Lyssna på Anders Carlbark i Sweaty Business-podden

I avsnitt #127 kan du lyssna på Anders Carlbark när han gästar podden. Sweaty Business podcast hittar du där poddar finns, på Spotify eller här.