Vitaminer i sprayform

Det svenska företaget  A to K lanserar funktionella vitaminsprayer och introducerar därmed ett helt nytt segment på den svenska marknaden. De första produkterna – Defence, Care och Shine – kommer initialt att säljas på Apotek, i hälsofackhandeln och hos utvalda återförsäljare i Sverige.

Vitaminsprayerna med smak av min innehåller 30 dagsdoser och finns i tre olika funktioner. Defence, som bidrar till immunsystemets normala funktion ger ett vitamintillskot av C, D och zink samt även B12 och folsyra. Care, med fokus på hår, hud och naglar, ger ett vitamintillskott av Biotin, A och selen. Shine, ger en D-vitaminboost och uppges ge ett högre upptag i kroppen via munspray än traditionella tabletter och kapslar.

Entreprenörerna bakom A to K, Anders Olsson och Claes Persson, såg en möjlighet att utmana det befintliga produktutbudet på marknaden genom att erbjuda konsumenterna ett enklare intag av kosttillskott.

Varför sprayform undrar du kanske? Enligt A to K innebär sprayformen många fördelar för konsumenten, såsom inget behov av vatten, att slippa svälja stora tabletter eller dricka mängder av kosttillskott. Funktionen hos vitaminsprayerna är anpassade och utvecklade för att användaren inte ska behöva ta flera olika kosttillskott varje dag.