BRP siktar mot Europa – stärker styrelsen

Nina Bjornstad
Nina Bjornstad

BRP Systems förstärker sin styrelse för att stödja bolagets fortsatta utveckling och europeiska expansion.

Med över 20 års erfarenhet inom fitnessektorn används BRP:s lösningar på mer än 2 600 träningsanläggningar i och utanför norden.

Nina Bjornstad, ny ordförande i styrelsen, har en gedigen bakgrund som en erfaren ledare inom tekniksektorn. Hon började sin karriär i USA och har över 20 års erfarenhet från ledande positioner i framstående globala teknikföretag som Amazon, Microsoft och Google, kombinerar hon djup expertis inom både storbolag och innovativa, tidiga tillväxtföretag. Ninas breda internationella erfarenhet sträcker sig över flera branscher också utanför software, från telekommunikation och hållbar utveckling till IoT (Internet of Things) och AgTech (agricultural technology). Hon är också aktiv i strategiska och rådgivande roller i företag som Telenor ASA, Saga Robotics AS, Utopi Ltd och Mace Group Ltd. Med sitt globala perspektiv och mångfacetterade kompetens uppges hon vara väl rustad att leda styrelsens arbete framåt.

”Med sin skalbara plattform och ledande branschlösningar är BRP Systems väl positionerat för fortsatt stark tillväxt, drivet av marknadstrender, affärsutvecklingsprojekt, europeisk expansion och ytterligare värdeskapande förvärv. Jag ser fram emot att stötta bolaget i sin kommande expansiva fas”, säger Nina Bjornstad, ny styrelseordförande för BRP Systems.

Utöver Nina Bjornstad har även Lisa Åberg och Tomas Liljeborg blivit utsedda till nya styrelseledamöter. Lisa har omfattande erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med olika sorters företag, från hälso- och sjukvård, banker, försäkringsbolag samt digitala nisch-och fintechbolag i Europa, USA och Afrika. Hon sitter också i styrelsen för bland annat SATS Group, Hjo Installation och Avanza. Tidigare har hon arbetat på McKinsey där hon var en del av det globala ledarskapsteamet, med fokus på hållbarhet.

Tomas Liljeborg är styrelseordförande och grundare av Macrobond, en ledande global leverantör av mjukvara inom finansiell makroekonomisk data. Styrelsen omfattar även Joakim Lundvall, Partner, Nordic Capital Advisors och Rolf Torsøe, Managing Director, Nordic Capital Advisors.

”Vi är mycket glada över att välkomna Nina, Lisa och Tomas till styrelsen för BRP Systems. Deras djupa kunskap och operationella expertis kommer att vara ovärderlig för oss på vår fortsatta tillväxtresa. Vi ser fram emot att bredda vårt erbjudande ytterligare, både på befintliga och nya marknader. Särskilt glada är vi över att Nina blir ny styrelseordförande. Hennes innovativa tänkande och ledarskap kommer att spela en central roll i vår framtida utveckling”, säger Thomas Säld, VD för BRP Systems.

”Vi är mycket imponerade av det starka BRP-teamet och vad de har åstadkommit hittills med företagets flexibla plattform och solida marknadsposition. Vi är övertygade om att med de nya styrelseledamöterna på plats så kommer bolaget att kunna accelerera sina tillväxtambitioner ytterligare med stöd av Nordic Capital”, säger Rolf Torsøe, Managing Director, Nordic Capital Advisors.

I maj 2024 blev Nordic Capital största ägare i BRP Systems med målet att stödja bolagets europeiska tillväxtplaner. Sedan starten 2004 har BRP Systems kombinerat organisk tillväxt med strategiska förvärv. Idag stödjer företagets plattform mer än 2 600 anläggningar, varav majoriteten i Norden. BRP Systems har en helt molnbaserad modern, innovativ lösning som levererar betydande värde för kunderna. Den skalbara plattformen är väl positionerad för att driva fortsatt tillväxt, både på etablerade och nya marknader, med stöd av starka underliggande marknadstrender.

Lyssna på Thomas Säld i Sweaty Business Podcast #139

Thomas Säld, vd för BRP Systems

Sweaty Business podcast hittar du där poddar finns, på Spotify eller här.