Apollo Sports – Rekordhög efterfrågan på träningsresor

Bildkälla: Apollo

Antalet resenärer till Apollos sport- och träningshotell ökade med hela 40 procent i maj jämfört med samma period förra året. Generellt sett har försäljningen av träningsresor femdubblats jämfört med föregående år.

Allt fler unnar sig en semester utomlands med fokus på egentid och hälsa – och det har på allvar satt träningsresor på kartan. Hos Apollo har försäljningen av resor till dedikerade sporthotell slagit nya rekord sedan januari, och i maj nådde det sin topp när antalet träningsresenärer ökade med hela 40 procent jämfört med samma period förra året.

– Apollo Sports är nu vårt snabbast växande koncept, och intresset ökar stadigt under hela året och bland alla målgrupper. Störst tryck är det under våren och hösten – maj och september är eftertraktade månader, men även flera av sommarens mest bokade hotell är dedikerade sporthotell. Det är otroligt roligt, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Totalt erbjuder researrangören nio dedikerade Apollo Sports-hotell, varav sex ligger under varumärket Playitas. Under året kommer imponerande 100 000 gäster att semestra och träna på ett av dessa hotell – och även om Sverige och Danmark för närvarande är de största marknaderna är det Norge och Finland som står för den största ökningen. Försäljningen har fördubblats i Norge jämfört med föregående år. I Finland har försäljningen ökat med imponerande 140 procent.

Kvaliteten avgörande

Apollos sportchef lyfter fram det breda utbudet av hotell och träningsevents som en stor del av framgången. Alla researrangörens sporthotell riktar sig till både elitidrottare och träningsentusiaster, medan ett par utvalda hotell även erbjuder en egen sportakademi för barn under skolloven.

Dessutom är det ingen tvekan om att researrangörens starka fokus på kvalitetssäkring i alla led spelar en stor roll. På Apollos sporthotell handlar det inte bara om att erbjuda några gruppträningspass eller ett gym. Här väntar alltid förstklassiga faciliteter, professionella instruktörer och närproducerad, hälsosam mat.

– Det finns många aktörer idag som erbjuder olika former av aktiva semestrar och framför allt möjligheten att kombinera avkoppling med lite aktivitet. Det gör även vi. Till exempel erbjuder vi gym och gratis gruppträning på flera av våra egna hotellkoncept, men med Apollo Sports ville vi ta det ett steg längre. Här står sport och träning i centrum. Det är syftet med resan och det återspeglas i den kvalitet man får, säger Giray.