Bärbar teknologi i topp för tredje gången i ACSM:s årliga trendspaning

Bärbar teknologi, träningsaktiviteter utomhus och styrketräning är bland de trender som förväntas forma den globala fitnessmarknaden under 2022, enligt American College of Sports Medicine (ACSM).

Den årliga, och världsomspännande, ACSM:s Health & Fitness Journal-undersökningen – som förutspår branschtrender genom att intervjua 4 500 personer som arbetar inom tränings- och hälsoindustrin globalt – har listat de 20 populäraste aktiviteterna och branschförändringarna för 2022.

Listan visar tydligt på effekterna av pandemin med teknik, hälsofokuserade aktiviteter, individuell träning och friluftsliv som alla ligger högt på topp 10-listan.

”Onlineträning gick från att vara på plats 26 inför 2020 till trend nummer ett för 2021, sannolikt på grund av en förändring på träningsmarknaden från klubbar till hem på grund av covid-19-pandemin”, står det att läsa i rapporten.

Men onlineträning har nu sjunkit till nummer nio för 2022, kanske i väntan på en återgång till det normala, inklusive en önskan om mer social interaktion.

”Bärbar teknologi har återigen tagit förstaplatsen i den globala rankingen, samma som 2019 och 2020.

Topp 10 för 2022

  1. Bärbar teknologi
  2. Hemträningsgym
  3. Utomhusaktiviteter
  4. Styrketräning med fria vikter
  5. Träning för viktminskning
  6. Personlig träning
  7. Högintensiv intervallträning (HIIT)
  8. Kroppsviktsträning
  9. Online träningsklasser live och on-demand
  10. Hälso-/friskvårdscoachning

Läs hela undersökningen här.