Eleiko ny lokal partner till golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed 2022

Julia Engström spelar på damernas Europa tour och är en av deltagarna i Scandinavian Mixed

Sommaren 2022 går världens första jämställda golftävling, Volvo Car Scandinavian Mixed av stapeln i Halmstad. Det är ett unikt format där kvinnor och män spelar i samma startuppställning och tävlar för samma pokal och prispengar.

Tävlingen, med Annika Sörenstam och Henrik Stenson som värdar, kommer att spelas 9–12 juni på Halmstad Golfklubb. Det Halmstadbaserade styrketräningsföretaget Eleiko går in som lokal partner till evenemanget, med målsättningen att sprida träningens fördelar till fler.

Erik Blomberg, CEO, Eleiko:

– Vi är stolta över att kliva in som partners till Volvo Car Scandinavian Mixed 2022. Innovation och jämställdhet är viktiga delar av Eleikos DNA och det känns därför som en självklarhet att samarbeta med Volvo Car Scandinavian Mixed i denna jämställda tävling. Vi har som vision att göra människor starkare, i sin sport såväl som i livet. Det här eventet är en bra plattform för oss att visa på hur styrka spelar en viktig roll för professionella golfare såväl som golfentusiaster. Som lokal partner ser vi fram emot att kunna välkomna Europas bästa damer och herrar till vår vackra hemstad Halmstad i sommar.

Henrik Hilford Brander, COO, We Do Sports:

– Vi ser fram emot att tillsammans med Eleiko förflytta golfen till nästa nivå. Att tillsammans kunna inspirera och informera golfare kring vikten av fysisk träning och styrka är en naturlig del av detta partnerskap som dessutom starkt knyter an till vår gemensamma värdegrund där innovation och jämställdhet är två grundpelare.

Om Volvo Cars Scandinavian Mixed

Volvo Car Scandinavian Mixed är världens första jämställda golftävling, där damer och herrar spelar i samma startfält, med 78 spelare från DP World Tour och 78 från Ladies European Tour. I år avgörs tävlingen på Halmstad Golfklubb, belägen vid havet i Tylösand. Halmstad Golfklubbs norra bana utses regelbundet till en av landets bästa.

– Värdparet Annika Sörenstam och Henrik Stenson är viktiga ambassadörer för svensk golf. Sporter som golf spelar en stor roll när det kommer till att inspirera människor att vara aktiva och träna, och att få fler människor att bli starkare är någonting som ligger Eleiko varmt om hjärtat. Vi vill sprida vårt budskap kring alla fördelar som styrketräning bär med sig, inte minst när det handlar om att bli en vassare golfare, men också hur man kan träna för att leva längre och må bättre i livet i stort, säger Johan Arnerlind, Sverigechef på Eleiko.