Bildextra: Inspirationsevent med Kraftmark

Martin Appelfeldt, koncernchef för WeSports Group (ägare till Vartex/Kraftmark)

Tidigare i veckan arrangerade Kraftmark ett välbesökt inspirationsevent på deras kombinerade kontor och showroom i Jönköping.

Under dagen invigdes Kraftmarks nya showroom. Dessutom bjöds det på en uppsjö av spännande föreläsningar, god mat och nätverkande branschkollegor emellan.

WeSports koncernchef Martin Appelfeldt berättade bland annat om bakgrunden till förvärvet av Kraftmark tidigare i år:

– Målet för WeSports Group är att bygga nordens största grupp av specialister inom respektive segment som vi ger oss in i. Idag har koncernen en omsättning om mer än 2 miljarder kronor, är ägare till en lång rad egna varumärken och är dominanter inom flera segment såväl mot B2B som B2C. Självklart passar Kraftmark otroligt väl in i denna konstellation och utgör en viktig pusselbit i bygget av Sverige största och mest dominerande fitnessleverantör. Med starka finanser i ryggen, varumärken som står i kö för att förknippas med WeSports och våra entreprenörer ser framtiden minst sagt ljus ut.
 
– Genom ett nära samarbete mellan gruppens bolag, utbyte av kunskap och en gemensam affärsplattform, maximerar vi kunskapen i alla led och penetrationen på marknaden växer.
 
– WeSports som idag är en stor onoterade koncern jobbar annorlunda än något annat bolag jag kommit i kontakt med. Man odlar på de bolag man förvärvar, man påtvingar inget, man skapar och erbjuder möjligheter till entreprenörerna och vi vill att dessa skall vara med på resan. Om WeSports blir framgångsrika, så kommer även entreprenörerna bli det.

Magnus Samuelsson
Andreas Stenberg från KlubbSverige | WeightTrainer

Andreas Stenberg sammanfattar budskapen från sin föreläsning:

– Vi tror att personlig träning står inför ett paradigmskifte, där allt fler inser fördelarna med att satsa på olika PT Small Group-koncept och vi kommer att se andelen PT Singel minskar allt mer. Vi har under många år jobbat med att öka lönsamheten och skapa en hållbar PT-verksamhet tillsammans med våra kunder – och vi har även varit en av de aktörerna som aktivt drivit på denna förändringen i branschen.

– Det känns därför extra roligt att få möjligheten att dela med sig av vår kunskap och erfarenheter till alla som var här på Kraftmarks invigning och jag hoppas att det i förlängningen innebär att allt fler får upp ögonen för Small Groups. Det är en win-win-win, det vill säga så bra både för kunden, tränaren och gymmet. Det är tuffa tider för många nu och om vi kan vara med att bidra till att fler hittar lönsamhet i sina verksamheter så är det något som är bra för alla i branschen.

Pelle Sundström från Wondr | BRP

Stefan Ljung från Kraftmark summerar sina intryck från dagen:

– Eventet blev en stor succé och innehöll, bland annat, uppskattade föreläsningar med exempelvis Magnus Samuelsson, Karl Dyall och Andreas Stenberg. Våra partners BRP/Wondr samt Nordic Finance fick högsta betyg på sina föreläsningar kring finansiering och strategi. Många berättade att de blev superinspirerade av inredning och designen på gymmet och anläggningen.

Karl Dyall

Gymmet Black Bull ifrån Tranås sammanfattade sina intryck från dagen:

– En rolig och inspirerande dag med duktiga och intressanta föreläsare. Det är tredje gången jag besöker Kraftmarks showroom och blir lika imponerad och inspirerad varje gång. Allt är otroligt genomtänkt på Remend, varje liten detalj!

Henrik Walter från GRO36 & REMEND

Kraftmark showroom

Kraftmarks showroom ligger beläget i det nytänkande konceptet REMEND som är en del av business center och co-working-hubben GRO36. Kika gärna på bilderna från invigningen av REMEND här.

Stefan Ljung från Kraftmark
Bildkälla: REMEND

REMEND är en ny träningsanläggning med gym i Jönköping – designad för balansen mellan arbete och träning i en stressig vardag. Här kombineras hårda, intensiva pass med lugn och återhämtning genom olika massagebehandlingar.

Bildkälla: REMEND
Bildkälla: REMEND
Bildkälla: REMEND