Eleiko introducerar nya skivstången Hybrid Bar — en hybridstång för flexibel styrketräning

Eleiko presenterar en ny skivstång, Eleiko Hybrid Bar. Stången kombinerar distinkta element från tyngdlyftning och styrkelyft i en hybridstång för lyftare och anläggningar där flexibilitet är viktigt. Stången har en hylskonstruktion som är utformad för att balansera de olika rotationsbehoven för tyngdlyftning och styrkelyft, ett grepp som är skräddarsytt för grundläggande övningar – knäböj, marklyft och bänkpress – och en distinkt korrosionsbeständig ytbehandling.

– ”Vi strävar efter att kontinuerligt utvärdera och utveckla våra skivstänger för att möta de varierande behoven hos dagens lyftare,” säger Erik Blomberg, VD på Eleiko.

– ”Med vår nya Hybrid Bar såg vi en möjlighet att utveckla en distinkt design som specifikt tillgodoser sättet som många tränar för allmän hälsa idag. Vi övervägde träningsstilar och miljöer, såväl som stångspecifikationer och prestanda – baserat på våra sex decenniers erfarenhet inom styrkeutrustning – för att skapa en skivstång som är designad för mångsidighet – något som vi tror att både träningsanläggningar och lyftare som tränar hemma kommer att uppskatta.”, fortsätter Blomberg.

Precis som alla Eleiko-stänger är Hybrid Bar tillverkad i Halmstad av ultrarent svenskt stål. Skivstången har en 1,2 lättring som ger ett balanserat grepp som passar både explosiva Olympiska lyft och tunga styrkelyft. Hybridstången har en kombination av nållager och bronsbussningar och har dammsäker tätning som förhindrar att smuts kommer in i hylsan. Nållagren och bussningarna är inte i direkt kontakt med stångens skaft utan rider på en separat innerring, vilket eliminerar slitage och minimerar risken för problem med hylsan, samt gör stången praktiskt taget underhållsfri. Eleiko Hybrid Bar finns i två versioner, 15 kg (25 mm i diameter) och 20 kg (28 mm i diameter), båda med lättring i mitten för att passa till knäböj och greppmarkeringar för både tyngdlyftning och styrkelyft.

En utmärkande detalj med Hybrid Bar är den nya unika NCO-ytbehandlingen, som ger skivstången en mörk, matt yta som är korrosionsbeständig. Ytbehandlingen är väldigt hård och gör att lättringen kan behålla sin skärpa under lång tid, vilket gör Hybridstången särskilt lämpad för garagegym, hemmagym och kommersiella miljöer.