HYROX lanserar ekosystem för träning – HYROX365

Foto: HYROX

Människor runt om i världen kommer att kunna träna inför Hyrox-tävlingar på sina lokala gym med dedikerad utrustning och träningsprogram då företaget har lanserat HYROX365, ett omfattande nytt affärsområde och ekosystem som omfattar gymutbud, gruppträningslösningar, utrustning och utbildning för gymägare, tränare och andra tjänsteleverantörer.

Lanseringen ägde rum i helgen på världens största hälso- och fitnessmässa, FIBO. Detta nya och förbättrade erbjudande, tillsammans med partners som FIIT och Centr, kommer att befästa HYROX position som ett komplett hälsoundervisnings- och fitnesserbjudande som ger stöd till idrottare, tränare och gymägare samt förenar den globala HYROX-communityn.

HYROX har snabbt blivit en ledande tävlingsform för fitness över hela världen. Under 2024 kommer över 200 000 HYROX-idrottare att tävla i någon av alla race. Detta har också väckt ett mycket stort intresse hos såväl de tävlande som gym, personliga tränare och återförsäljare att kunna erbjuda HYROX-specifika lösningar. Över 2 500 gym runtom i världen är redan anslutna till HYROX, men nu öppnas nya möjligheter för samarbeten.

– Parallellt med att intresset för själva racet är enormt i Norden, har även träningsbranschens efterfrågan av att bli en del av HYROX som affilierad ökat markant. HYROX365 är en produkt av detta och kommer vara en addering som ger ett lyft för gym och anläggningar. Det ger dem möjlighet att guida sina medlemmar i HYROX-träning på tydligt och professionellt sätt, oavsett om det är för en måldriven atlet med specifika mål i ett race eller mer för den rörelseglada motionären, säger Jonna Jansdotter Svensson, Affiliate manager på HYROX i Norden.

Foto: HYROX

HYROX365 består av följande huvuddelar:

HYROX Training Clubs: Möjlighet för gym att bli officiella HYROX-gym med möjlighet att erbjuda specialanpassade träningar för medlemmarna. Dessa gym får ockås tillgång till HYROX Group Training som är ett specialanpassat träningsprogram.

HYROX365 Performance Hub: En specialbyggt verktyg, tillsammans med FIIT, som ger samarbetspartners exklusiv tillgång till bland annat träningsprogram, instruktionsvideos och marknadsresurser.

HYROX Performance Centr: En färdig paketlösning för HYROX-träning genom samarbete med Centr och Concept 2 som i dag levererar all utrustning för HYROX.

HYROX Academy: En utbildning i fyra nivåer för personliga tränare och andra tjänsteleverantörer som vill kunna erbjuda sina kunder och medlemmar bästa möjliga träning i HYROX.

Centr: Leverantör av all tränings- och tävlingsutrustning för HYROX. Genom samarbetet kommer partners över hela världen få tillgång till och möjlighet att köpa in officiell utrustning.