Eleiko Öppen Collars vinner Red Dot Award för enastående produktdesign

Eleiko Öppen Collars, som tilldelades Red Dot Award, är en innovativ produkt som enkelt säkrar viktskivorna för att förbättra säkerheten och lyftarupplevelsen.

Eleiko Öppen Collars har tilldelats Red Dot Award: Product Design 2021. Utmärkelsen “Red Dot” har sedan länge etablerat sig internationellt som en av de mest eftersökta kvalitetsstämplarna för god design.

”Vi är stolta över att Eleiko, vårt designteam och Öppen Collars har uppmärksammats av Red Dot Jury”, säger Erik Blomberg, VD på Eleiko. ”Öppen Collars är designade med lyftaren i fokus, både vad gäller design och funktionalitet. Vi övervägde hela lyftupplevelsen noggrant, från att hitta och förvara klovarna till applikationen och lyftet i sig för att uppgradera alla aspekter av upplevelsen – vilket främjar vår position som en ledande leverantör av innovativ styrkeutrustning.”

Eleiko Öppen Collars – säkrare lyft på sekunder

Eleiko Öppen Collars är en användarvänlig lösning som enkelt säkrar viktskivorna för att förbättra säkerheten och lyftarupplevelsen. Klovarna har en patentsökt, öppensidig design som är en innovativ tolkning av traditionella klovar och gör klovanvändning tillgängligt för alla. Placera Öppen Collars bredvid viktskivorna och tryck ner spaken för att låsa dem på plats, vilket säkrar vikterna på några sekunder.

Med smarta funktioner som integrerade magneter och en enkel låsmekanism som ger kraftfull spännkraft är Eleiko Öppen Collars enkla att både använda och förvara. Magneterna låter användaren fästa klovarna på stativ, ställningar och bänkar för enkel åtkomst, medan gummikomponenterna ger ett säkert grepp och absorberar chock när skivstången tappas i golvet. Det lätta aluminiumhöljet, NBR-gummit och de inre komponenterna är helt återvinningsbara.

”En viktig aspekt av vår produktutvecklingsprocess är att identifiera de problem som lyftare står inför idag och hur vi bidra med lösningar som användaren kan lita på. Öppen Collars har blivit väldigt väl mottagna av våra kunder och att få utmärkelsen Red Dot är ett bevis på den designfilosofi som utmärker oss – att alltid sätta lyftaren först,” berättar Björn Welde, produktutvecklingschef på Eleiko och designern bakom Öppen Collars.