Exklusivt Gymleco showroom i Kina

Gymleco har gått starkt in i den Kinesiska marknaden under 2021. Gymleverantören tog in en officiell återförsäljare i slutet på 2020 och har nu ett showroom och gym där syftet är att allmänheten och atleter får möjligheten att testa Gymlecos produkter.

Zijie Feng, en av återförsäljarna, berättar mer:

Hur stort är gymmet och vart ligger det?

Gymmet är 240 kvm och ligger i ett nytt fashionabelt område i downtown Suzhou, nära Shanghai.

Vad är syftet med gymmet och hur skiljer det sig från andra gym i Kina?

Syftet med gymmet är att fungera som ett showroom för Gymlecos produkter men också som ett gym för daglig användning. Det finns även en grupp av professionella bodybuilders som tränar på gymmet för att lära sig mer om Gymlecos gymmaskiner och gymutrustning.

Gymmet är helt i Gymleco design, allt från utseende till kvaliteten i träningen. Det finns även tränare på plats som hjälper medlemmarna att utöva övningarna korrekt. Tanken är att kunderna ska få möjligheten att träna på ett professionellt sätt.

Vad har responsen varit?

Medlemmarna har varit väldigt imponerade av professionalismen och kvaliteten och det har kommit in besökare som efter sin visit beslutat att byta ut deras gamla maskiner mot Gymleco maskiner.

Vad blev speciellt bra med gymmet?

Det finns en lounge del, duschrum och en del där medlemmarna kan sitta och äta. Detta för att de inte bara ska träna utan också trivas på gymmet. Det är även många som tar bilder i gymmet och delar det på sina sociala kanaler.

Vad har varit en utmaning med gymmet?

I och med att Gymleco är helt nytt i Kina så var det många av medlemmarna som aldrig testat gymmaskinerna. Därför tar vi tiden på oss att utbilda dem hur de använder maskinerna och vad som är fördelarna med dem.

Vad har varit fördelarna med att ha endast Gymlecos gymutrustning?

I och med att vi har spetskompetens inom Gymlecos gymutrustning så kan vi svara på alla frågor och funderingar som medlemmarna och besökarna har. I framtiden så kommer de även inse hur stabil och hållbar gymutrustningen verkligen är.

Kari Jernvall, Produktutvecklare och Grundare av Gymleco berättar om skillnaden mellan gym i Kina jämfört med Sverige:

– ”Styrketräningen har börjat bli mer och mer populärt på de Kinesiska gymmen när kunskapen om de positiva effekterna ökar. Cardio och andra aktiviteter har varit den större delen av många träningsanläggningar, därför är det viktigt med såna här gym som fokuserar på hur man ska träna styrka med tränare på plats. Här utbildas även många PT. Jämfört med Sverige så brukar kinesiska gym också ha större ytor där man kan socialisera med olika spel och dylikt, för att gymmet ska vara en helhetsupplevelse. Även duschrummen är viktiga då många väljer att duscha på gymmet istället för i sina hem.”

Gymleco planerar att fortsätta sin expansion i Asien och finns redan på gym i Japan, Kina, Sydkorea, Thailand, Taiwan, Macao och Singapore.