Relentless Ai växer – stort intresse när företaget nu söker investerare

Framtiden är digital, Framtiden är redan här. Vill du vara med och investera i framtidens coachingverktyg så kan Relentless Ai-plattform vara något för dig. Företaget söker nu investerare för att kunna ta nästa steg i utvecklingen.

– ”Vi har äntligen påbörjat våra pitchmöten på klassiskt manér och tänkte att det kunde vara en intressant vinkel att sticka ut hakan och skicka ut ett nyhetsbrev till vårt community. En grej som man helt enkelt inte gör. Exakt därför ville vi prova det. Med handen på hjärtat så trodde vi inte att det skulle ge ett sådant gensvar som det gav. Redan samma dag så hörde över tio intressenter av sig och detta har lett till många intressanta möten. Vi kanske har stängt första rundan tack vare detta utskick, vilket vore otroligt kul med tanke på att kapitalet kommer ”inifrån” så att säga”, säger Marcus Herou, grundare av Relentless Ai.

Relentless Ai-plattform lanserades tidigare i år och har snabbt gjort sig ett namn på träningsmarknaden, särskilt inom Crossfit-communityn.

– Lanseringen av Ai-plattformen har under året visat sig vara en fantastisk idé! Vi visste knappast i maj hur väl det skulle tas emot, så självklart var vi nervösa, fortsätter Marcus.

Marcus Herou

Relentless Ai är en slags digital personlig tränare som utifrån input från den tränande/tävlande skapar skräddarsydda träningsplaner utifrån individens förutsättningar och målsättningar.

– Plattformen designar en långsiktig plan för dig som användare baserat på dina mål. Du bestämmer hur långt varje träningspass ska vara och hur ofta du vill träna, fortsätter Marcus.

Två problem som teamet bakom Relentless identifierat och som plattformen löser är att traditionella träningsplaner antingen är skrivna för en generell målgrupp, alltså inte individbaserade. Samt att program skrivna av fysiska tränare ofta har utmaningar i följsamheten. Ingen träningsplan är perfekt eftersom den inte kan se in i framtiden. Saker uppstår alltid längs med resan och ofta kan det dröja en liten tid innan tränaren har tid att justera ett program. Men med Relentless verktyg kan träningsplanen snabbt och enkelt justeras.

– Potentialen i den här plattformen är enorm just för att det inte är träning som skrivs för hand. Som exempel utvecklar vi just nu en inriktning som automatiskt toppar för CrossFit-tävlande. Hur ska en manuellt skriven programmering fixa detta? Det kan den inte. Bara en coach kan lösa det, eller en Ai-plattform.

Riktar ni er uteslutande till CrossFit-tävlande/tränande?

– Nej, egentligen inte. Även om det är här vi startar. Principerna vi tillämpar gäller för alla typer av målsättningar. Ai är framtiden och kommer fullständigt revolutionera träning som vi känner det idag under de kommande åren. De stora teknikjättarna har självklart sett att fitness och hälsa är en väldigt intressant marknad. Dels just för de stora hälsoutmaningarna i samhällena, men inte minst för den ekonomiska potentialen. Träning online växer ungefär tio gånger snabbare än traditionell träning.

Nu söker ni investerare för att kunna ta nästa steg i utvecklingen av plattformen, vad ska ni använda kapitalet till?

– Vi behöver framförallt rekrytera för att kunna ta nästa steg och göra detta till en plattform som sopar mattan med konkurrensen inom träning. Vi behöver inte mer teknik, vi behöver kompetens och det kräver kapital.

Vad är status just nu i den här processen?

– Vi har sedan lansering arbetat på en investeringspitch och tagit fram en affärsplan för kommande år. Just nu jobbar vi med att sätta den initiala investeringen och har redan börjat köra presentationer.

Hur har mottagandet varit?

– Vi är faktiskt ganska överväldigade. Communityn verkar verkligen gå igång på detta och många vill vara med på resan att förändra och utveckla träningsbranschen.

Vad är det för typ av investerare ni är ute efter?

Vi söker både mindre och större investerare för denna seedrunda.

Är du affärsängel eller känner någon som är intresserad av att veta mer om plattformen så tveka inte att kontakta mig på marcus@relentlessmethod.com.

Stort tack för pratstunden och lycka till!

– Tack!