Fitnessfestivalen 2019 – din guide till höjdpunkterna

I helgen (6-8 december) genomförs Fitnessfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö – och programmet är saftigare än någonsin.

Vi tog hjälp av Fitnessfestivalens ”general” – Kristian Sewén – för att reda ut några av höjdpunkterna.

Vad är nytt för i år Kristian?

– Ja, du var ska man börja? Vi kan börja med fredagens program. Där genomförs bland annat Scandinavian Club Business Days, som är ett inspirations- och nätverksspår för den som arbetar i branschen. Bland annat kommer vi ha en paneldebatt kring sports tech samt en trendföreläsning med Göran Adlén.

Ni har även flyttat Guldhjärtat till fredag och mässan?

– Ja, vi har valt att flytta denna gala från Berns Salonger till Stockholmsmässan för att samla ihop oss lite rent geografiskt. Det blir en härlig kväll med träningsbranschens motsvarighet till Oscarsgalan.

Ni har lite sköna kändisar på plats i år, berätta?

– Yes, vi har bland annat den isländske ”jätten” Hafþór Júliús Björnsson som spelade Gregor ”The Mountain” Clegane i HBO-serien Game of Thrones på plats. Hafþór som är 206 centimeter lång och 190 kilo tung vann titeln World’s Strongest Man 2018. Om du vill matcha honom måste du klara 474 kilo i marklyft! Björnsson kommer finnas på plats under 6 december både på scen och för att träffa sina fans i Reigns monter (A09:21).

Sedan har vi även bl a bodybuildingprofilerna Jay Cutler och Kevin Levrone på plats.

Vilka andra saker sticker ut extra mycket i programmet?

NJIE Action Run: Sveriges första sprinthinderbana inomhus. Ett helt nytt koncept som skiljer sig från ActionRuns vanliga lopp. Tävlingen sker mitt inne i A-hallen.

Fitnessfestivalen Throwdown: Sveriges största Crossfit-tävling genomförs mitt i festivalen och där ca 500 atleter gör upp om vinsten i parklass.

Kampsportsfestivalen: I år har vi över 25 olika sporter representerade och dessutom genomförs MMA-galan Superior Challenge den 7 december.

Snyggt, vilket program! Hur ser det ut kring Luciapokalen?

Ja, den fortsätter gå starkt och genomförs i vanlig ordning. Till i år har vi arbetat med att förbättra publikupplevelsen på plats, dessutom streamas tävlingarna ut live och i repris.

Finns det något annat som du vill nämna?

TIMBERSPORTS® är något helt nytt för i år, som jag tror kommer bli en upplevelse för besökarna. Det är en professionell tävlingsserie i extremsport som kräver mod, styrka och teknik. Med sylvassa yxor, kraftfulla motorsågar och en två meter lång handsåg ska atleterna hugga och såga igenom träblock på snabbast möjliga tid. Atleterna kommer att visa prov på styrka, precision och utomordentlig fysisk uthållighet. Under tre dagar kommer delar av det svenska landslaget visa upp de spektakulära grenarna och det finns även möjlighet för besökare att prova på någon av dessa grenar.

Wow, detta ser vi fram emot. Vi ses i helgen!

Tack, själv!

Köp dina biljetter till Fitnessfestivalen här