Äntligen OUTDOOR-säsong igen!

Förenkla närvarohanteringen i skogen med Zoezi MyBusiness.

Under pandemin insåg merparten av friskvårdsläggningarna att ute är det nya  inne. Hade man inte kommit igång tidigare, blev gymmen, boxarna och studiorna mer eller mindre tvingade att erbjuda utomhusträning i form av Bootcamps, löpargrupper, WOD:ar och flows under bar himmel.  En trend som verkar vara här för att stanna.

Eftersom pandemin överraskade oss alla blev lösningarna quickfixes för många och kanske insåg ni i skogen att den digitala avprickningen inte fungerade så smidigt som ni hade trott. Att hantera närvaron blev släpande och landade återigen på ditt skrivbord för manuellt arbete efteråt.

Med Zoezi MyBusiness kan dina instruktörer enkelt ta närvaro i telefonen eller så förenklar ni ytterligare genom att låta era kunder själva checka in via en QR-kod när de ankommer till lastkajen eller platsen där ni valt att erbjuda ert pass. Självklart tar instruktören även ut merförsäljningen genom att erbjuda yogamattor eller vattenflaskor på plats.

Hur ska du tänka för att lyckas med träningen utomhus då?

Zoezi frågade en av sina kunder, Marie Grell, som framgångsrikt driver företaget WORK:OUT i Göteborg. Marie har på kort tid gått från ensam anställd till att ha 18 instruktörer som tillsammans erbjuder mammaträning, yoga, löpgrupper, cirkelträning och bootcamps. Endast utomhus och året om!

Marie Grell – Fotograf: Petra Kyllerman/Kylllerphoto

Vad finns det för fördelar med utomhusträning?

Den absolut största fördelen är såklart utomhusmiljön och möjligheten till variation.  Vi byter ständigt “träningslokal” och vill man så kan man variera uppläggen på passen från gång till gång. Jag upplever att fantasin och kreativiteten blir större när man serveras olika variationer av stockar, pinnar och stenar på olika destinationer. Sedan finns det ju milvis med forskning kring vad utomhusträning ger i psykisk effekt. Naturen ger både lugnande och uppiggande effekter och är naturligt meditativt.

Vad skulle du säga är ditt bästa tips till gym som vill lyckas med utomhusträning?

– Krångla inte till det. Man kan mycket väl bara lyfta ut befintliga upplägg och köra baspassen utomhus om fantasin tryter. Men om man önskar bredda utbudet och attrahera fler medlemmar skulle jag säga att man låter inomhuspassen vara det trygga och välbekanta medan utomhuspassen kan erbjuda mer variation. De stora utomhusytorna gör dessutom att man kan vara större grupper och till exempel jobba med en basstation och en cirkulär del för att implementera mer kondition.

– Mitt starkaste råd är också att välja instruktörer med omsorg. Välj en instruktör som brinner för att träna utomhus och inte räds för väder och vind. Oftast är det just de regnigaste och kallaste dagarna som deltagarna behöver träningen som mest.

På vilket sätt har Zoezi hjälpt dig i din verksamhet?

– Jag hade inte kunnat växa och öka volymen utan Zoezi.

Hur kommer det sig?

– Innan Zoezi använde jag lapphantering och bokningar krävde oerhört mycket av min personliga tid och handpåläggning. Eftersom jag också vill ha järnkoll sökte jag efter en mer kollektiv lösning och kan bara se fördelar med Zoezis affärssystem.

– Systemet innebär en större självständighet för kunderna och mindre administration för mig så att jag kan fokusera på att vara en glad ledare och göra det jag är bra på. Jag ser att kvalitén blir bättre i alla led när jag kan växa med fler instruktörer och erbjuda ett bredare utbud, jag kan lägga mer tid på att utveckla träningsprogram och överlag sprida träningsglädje till fler!

– Närvarohanteringen har för mig varit avgörande både i att förenkla administrationen men också i att bekräfta och se våra medlemmar på plats. Systemet hjälper mig att lära mig namnen på mina deltagare och alla som verkar inom branschen vet hur stor skillnad det faktiskt gör!

Vi tackar Marie och WORK:OUT för fantastiska tips och önskar dem all lycka till med utomhussäsongen!

Behöver du hjälp med att förenkla din närvarohantering och bredda ditt träningsutbud – Tveka inte att höra av dig till pethra@zoezi.se

Läs gärna mer här: www.zoezi.se/outdoor