Friskis vill hjälpa svenskarna lyckas med nyårslöftena – öppnar upp Friskis Go för alla

Mer än hälften av de nyårslöften som ges på nyårsnatten brukar handla om att börja träna. Det visar en ny undersökning från Verian (tidigare Kantar Public) som Friskis låtit göra. Många lovar också att tillbringa mer tid med nära och kära eller lära sig något nytt. Men bara en av tio håller vad de lovat. Nu öppnar Friskis upp sin träningsapp kostnadsfritt för alla under december månad.

Friskis menar att oddsen för alla tappra som siktar högt på nyårsnatten behöver förbättras. Därför sänker de tröskeln till träning redan i december.

– Många upplever att de startar sin träning i uppförsbacke i januari. Och det är inte så konstigt. December är årets mörkaste månad, ofta stressig och stillasittande på samma gång. Tid och pengar sinar fort. Därför öppnar vi upp träningsappen Friskis Go för hela svenska folket, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare för Friskis&Svettis.

Med träningsappen Friskis Go har användaren ett stort träningsutbud i telefonen. Där finns hela träningspass, tips och inspiration för övningar i gymmet, utmaningar och program. Drygt 100 000 personer använder appen idag. Under december månad kan vem som helst träna digitalt kostnadsfritt.

– Vi ser i statistiken att många använder appen som inspiration för att både komma igång och utvecklas i sin träning. Korta träningspass utan redskap är populära, liksom program för att hitta en rutin i gymträningen. En tidigare nödlösning för någon som inte kunde gå till gymmet är idag ett uppskattat verktyg oavsett när och var du tränar, säger Tina Uppfeldt, som är chef för Friskis träningsutveckling.

Fakta om undersökningen

  • 1 042 intervjuer bland allmänheten 18-79 år i Sverige
  • 21 november –23 november 2023

Tre av tio svenskar svarar att de varje år ger nyårslöften eller att det händer att de gör det.En av tio uppger att de brukar hålla sina nyårslöften. Män uppger i högre grad (15%) än kvinnor (8%) att de alltid håller sina nyårslöften.

Över hälften svarar att de brukar ge nyårslöften om träning (56%). Personer i åldern 18–29 år svarar i högre grad än resterande åldersgrupper