Gymdesign: Skapa en exklusiv känsla med råa material och nordisk känsla

När man tänker på nordisk design så dyker ord som avskalat, naket och minimalistiskt ofta upp. Det handlar mycket om färger och materialval och förknippas nästan alltid med en exklusiv känsla.

Vill du skapa den looken på din träningsanläggning? Här bjuder Fitness Brands på fyra enkla tips:

Neutral färgskala

Välj en färgskala som är dämpad och diskret neutral med färger som vitt, svart tillsammans med jordiga naturliga toner som beige, grön och grått. Blanda gärna en mix av ljust och mörkt och skapa ytterligare dynamik genom att använda en accentfärg som bryter av.

Material

Välj naturmaterial i inredningen. Råa material som betong eller tegelväggar med den obehandlade stenen som ytskikt är effektfullt. Genom att blanda olika material som exempelvis läderdetaljer och obehandlade träslag med detaljer i metall och glas får du den där extra touchen. Har du synliga rör? Genom att låta dem synas kan du få en autentisk industrikänsla.

Natur

Se till att det finns växter och grönt i lokalerna. Då är det stora gröna krukväxter och inte snittblommor som gäller.

Belysning

Förutom färger och material så är belysning en viktig detalj. Tänk på skillnaden där ett rum enbart är upplyst av lysrör i taket jämfört med ett rum där det finns en mix av punktbelysning och bra allmänljus och kanske även lite elegant ledbelysning. En genomtänkt belysning är pricken över i och det som bidrar ytterligare till en exklusiv och trendig känsla.

Kika in på utbudet hos Fitness Brands här.