Gymleco fyller 28 år – se throwback-bilderna du inte sett innan

Gymleco fyllde 28 år den 20:e maj. Sedan uppstarten av Gymleco år 1994 har det hänt mycket. Det började med en idé på 80-talet om kompakta och ergonomiska träningsmaskiner. Nu finns Gymleco världen över och har ett helt sortiment av gymutrustning som använts i över 20 år på vissa gym. Företaget samlade ihop några härliga throwback bilder för att fira att familjebolaget snart är 30 år.

– Det känns så kul att vi snart börjar närma oss det stora 30. Jag är otroligt stolt över Gymleco teamet som gjort det möjligt för oss att ta oss till 28 år och inte bara det, det går bättre än någonsin! Vi har tagit oss in i så många nya marknader och länder under åren så ibland undrar jag hur vi hunnit med allt. Men vi drivs av en passion för träning, hälsa och hållbarhet. Det är den passionen som tar oss framåt och kommer att fortsätta ta oss framåt in i nya äventyr, berättar Monica Sotkasiira, VD på Gymleco.

– Jag kommer ihåg det här! De här bilderna är från vår 25 års fest. Vi hyrde in ett massivt partytält och bjöd in alla våra kunder, samarbetspartners, vänner och familj. Vi hade så kul den kvällen. Jag hoppas vår 30-års fest kommer bli lika lyckad, men då ska den såklart bli ännu större, säger Monica när hon ser bilderna.

– Det här är från Gymlecos första mässa år 1995 i Solnahallen, berättar Kari Jernvall, Grundare av Gymleco, om bilderna ovan.

– Maskinerna som ni ser här var de allra första maskinerna som jag producerade och finns fortfarande kvar i vårt sortiment, t.ex. 010 sittande rodd och 020 sned bänkpress. Ni ser mig i mitten på översta bilden och i nedre högra hörnet på bilden under.

”På tal om mässor så har deltagandet på FIBO stått i centrum de senaste åren. Här ser jag att det är några bilder från år 2018. Vår branding utvecklas från år till år men våra grundvärderingar är alltid samma: hållbar kvalitetsutrustning till ett bra pris som alla kan använda. Kolla in vår YouTube video från årets FIBO om ni vill se hur vårt bås såg ut i år.” säger Linda Sotkasiira, Marknadsansvarig på Gymleco.

– Vår fina personal! Som sagt som är det dem som gör att vi utvecklas och växer. Dessutom är de världens skönaste människor. Så kul att få komma till jobbet och träffa dem varje dag, berättar Monica.

Under 28-års dagen så lanserade Gymleco den senaste tillskotten i gymsortimentet: 336 Upprätt Axelpress.

Den unika maskinen har sittpositionen vänd framåt mot en stödjande bröstkudde vilket betyder att positionen är lätt framåtlutad. Rörelsebanan blir därav mer skonsam mot ömma axelleder. Dessutom har maskinen individuella kamaxlar. Ta en titt på alla Gymlecos gymmaskiner för att få inspiration av vad ni kan behöva på erat gym.

Följ gärna Gymleco på Instagram, YouTube, LinkedIn och Facebook för att inte missa några nyheter eller roliga minnen.