I huvudet på Stuart Lascelles: Trendspaningar 2022

Pandemin har varit både en stor utmaning för träningsindustrin, och samtidigt en möjlighet att innovera och tänka nytt. I den här texten siar Stuart Lascelles, Head of Sales på Casall Pro/Matrix om möjligheter för träningsindustrin framöver.

Träning i grupper

Det finns fortfarande en marknad för att hitta koncept och lösningar på anläggningarna där man skapar ett ”community” av medlemmar som vill träna tillsammans med andra. Det ger ett ökat engagemang bland medlemmarna och hjälper deras utveckling genom att de stöttar och pushar varandra. Ute på marknaden finns många duktiga PTs med såväl kunskap, idéer och bra lösningar som man kan få hjälp med att utveckla tillsammans med sina leverantörer.

Effektiva planlösningar

Jag tror att det finns bra möjligheter att öka intäkterna samt spara investeringspengar genom att tänka om gällande ytan på gymmet. Vad är det för maskiner som verkligen används och hur länge används de? Dags att se över maskinparken och hitta lösningar som gör det tidseffektivt och enkelt för medlemmarna att träna. Exempelvis HIIT-maskiner i cardioparken och även skapa luft omkring styrkemaskinerna så att medlemmarna enkelt kan hitta plats för att genomföra sina pass utan att det känns trångt. 

Grupp- och gymträningskombo

Kombinera gymmet med gruppträningen för att få fler av medlemmarna att träna i grupp. Varför? För att träna i grupp har visat sig öka retention av medlemmarna och kommer att öppna upp fler träningsmöjligheter för medlemmarna. Genom att kombinera det med gymmet kan du också erbjuda en mer originell träningsform. Redskap och maskiner i gymmet kan nuförtiden byggas på ett helt annat sätt, som fortfarande kan ge plats för alla traditionella typer av gruppträningsklasser.

Personlig Träning

Kommer aldrig att försvinna och är fortfarande en jätteviktig del för att driva en lönsam och framgångsrik anläggning. Lägg tid på att hitta ett upplägg som fungerar för just din anläggning – våga satsa tid och resurser för att verkligen bli bra på det. Det gäller såklart rekrytering och även aktiviteter inne på gymmet kopplat till personlig tränings-verksamheten.

Slutligen, Stuart, vilken är den viktigaste lärdomen från pandemiåren som du tar med dig in i 2022?

– Den viktigaste lärdomen som vi tar med oss är vikten av att vara proaktiv och inte reaktiv.