Member 24 förvärvar Gymmet Sveriges verksamheter i Västerås och Örebro

Bild: Anna Stålnacke/Instagram

Nu står det klart att Gymmet Västerås och Örebro köps upp av Member 24, affären träder i kraft från och med 1 maj.

Ägarna till Gymmet, Fredrik Gunnelbrand och Anna Stålnacke, uppger att skälet till försäljningen framförallt är behovet att avgränsa Gymmets verksamhet geografiskt.

”I och med att familjen hos oss ägare har utökats har vi valt att prioritera våra anläggningar som har bättre förbindelser från vår hemstad Luleå, då tiden inte räcker till att lägga fokus på alla delar så som vi önskar. Det har varit ett tufft beslut att ta för oss men vi är övertygade om att detta kommer att innebära positiva förändringar för medlemarna”, skriver de i en kommentar och fortsätter:

”Member24 har en stark vision för framtiden och delar vårt engagemang för att erbjuda högkvalitativ träning och service till våra medlemmar. Vi är övertygade om att de kommer att fortsätta att utveckla och förbättra våra anläggningar på många sätt.”

Gym & Fitness Sverige AB omsatte 2023 56,6 miljoner kronor (2022: 52,7 miljoner kronor) och levererade ett positivt resultat om cirka 3,5 miljoner kronor (2022: 6,1 miljoner kronor):

Member 24:s vd Roger Baburin kommenterar affären:

”Member 24 söker ständigt efter nya lokaler och förvärv i utvalda regioner. När möjligheten gavs att förvärva Gymmet Västerås och Örebro från de tidigare ägarna Anna och Fredrik blev vi genast intresserade. De tog beslutet att till viss del växla ner sin verksamhet för att komma närmare hemorten och har visionen att Member 24 är det bästa alternativet att förvalta det som de byggt upp.”

Foto: Member 24

Baburin avslutar:

”Member 24 grundades 2010 i Västerås och Gymmet Västerås blir ett välkommet tillskott som passar en stor del av vår målgrupp väldigt väl. Våra ”members” får nu hela 10 gym med ett varierat utbud att välja på i Västerås. Vi har under flera år haft en stor efterfrågan från medlemmar och boenden även i Örebro att öppna upp gym där. Genom förvärvet av Gymmet Örebro har vi startat vår expansion även i den regionen. Vi ser spännande utvecklingsmöjligheter genom ytterligare förvärv och nyöppningar i Örebro framåt.”

Member 24 AB omsatte 2022 88,8 miljoner kronor (2021: 68,6 miljoner kronor) och levererade ett positivt resultat om cirka 3 miljoner kronor (2021: –5 miljoner kronor):