Nordic Wellness utökar i Kungälv – förvärvar T24 Gym

Bildkälla: T24 Gym

Nu står det klart att Nordic Wellness förvärvar både T24 Gyms verksamhet samt fastigheten som den bedrivs i.

– Det blir ett jättebra tillskott i stan, säger Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

Gymmet T24 öppnade sina dörrar i maj 2021 och blev snabbt populärt för sina maskiner och en 17 meter långa hantelhylla. Men nu tar Nordic Wellness över.

För tillfället är anläggningen stängd för en mindre renovering.

– Vi kommer se över nytt golv, måla, belysning med mera, säger Wilhelmsson.

Gymmet kommer att bestå av 1 200 kvadratmeter med gym och konditionsavdelning, ett eventuellt kommande utegym, gott om parkeringsplatser. Öppettiderna sträcker sig mellan 05.00-23.00.

– Vi räknar med att öppna upp igen om ca 3-5 veckor med nya maskiner från världsledande leverantörer som Hammer Strength ,Eleiko, Life Fitness, Technogym, Matrix med flera.

I en artikel i Kungälvsposten lyfts en farhåga från vissa medlemmar uttryckt kring att atmosfären som varit ska försvinna i och med Nordic Wellness intåg.

– Vi har en bra atmosfär och stämning på våra klubbar. Sen är det alltid så när det blir ett övertag att man blir orolig att den gamla atmosfären ska försvinna, säger Magnus Wilhemsson och fortsätter:

Bildkälla: T24 Gym

– Alla gamla medlemmar får träna på alla Nordic Wellness klubbar, de får mer för pengarna än vad de fick tidigare. Lokalen är ju kvar och vi kommer att fräscha till den. Vi har 500 000 medlemmar som är nöjda och glada, så något gör vi rätt.

Vilken var anledningen till affären?

– Det var läge nu, tajmning och tillfälligheter. Jag och ägaren Kenneth Rossi har pratat flera gånger under årens lopp. Nu var fastigheten till salu och då blev det att vi köpte fastigheten och rörelsen, säger Magnus Wilhemsson och fortsätter.

– Sedan fanns det inte tillräckligt med underlag – det var inte tillräckligt med folk som tränade där