EGYM tar in 41 miljoner dollar i ny investeringsrunda – påskyndar utvecklingstakten

EGYM har slutfört en finansieringsrunda på 41 miljoner dollar, som letts av Mayfair Equity Partners, en ledande investerare i teknik- och konsumenttillväxt.

Efter investeringen kommer Mayfair att äga en minoritetsandel i EGYM och ansluta sig till befintliga investerare såsom HPE Growth, Highland Capital Europe och Kreos.

Detta kommer att göra det möjligt för EGYM att påskynda sina planer på att utveckla sina produkter och tjänster för fitnesssektorn, som under pandim har genomgått en enorm digital transformation.

Philipp Roesch-Schlanderer, EGYMs grundare och VD, kommenterar:

”Vår nya partner, Mayfair Equity Partners, delar vår vision om ett gym som passar för alla. Digitaliseringen av träning är en enorm möjlighet för operatörer av tränings- och hälsofaciliteter att positionera sig som innovativa leverantörer utav roliga, effektiva och säkra träningspass, särskilt i konkurrens med hemmaträningstjänster.

”EGYM-ekosystemet stöder gymoperatörer med innovativa lösningar som helt enkelt fungerar. Följaktligen använder vi dessa extra medel från finansieringsrundan för att utöka vår produktportfölj och ytterligare stärka vår konkurrenskraft.”

Kunal Dasgupta, grundande partner av Mayfair Equity Partners, tillägger:

”Hälso- och fitnessindustrin är en mycket motståndskraftig, växande, global sektor som fortfarande upptäcker fördelarna med digitalisering.

”EGYM ligger i framkant när det gäller att digitalisera fitnessekosystemet och skapar en uppkopplad träningsupplevelse för klubbens medlemmar, de integrerar sömlöst utrustning, programvara och tjänster.

”Vi kommer att stötta deras vision om att expandera verksamheten i USA, växa EGYMs nätverk av kunder och utveckla nya fitnesslösningar.”

EGYM lanserade nyligen sitt nya Fitness Hub, en smart ombordkiosk och kroppsskanner.

Utformat som ”mittpunkten för den uppkopplade träningsytan”, möjliggör Fitness Hub smart och kontaktlös onboarding, återkommande mätningar, rörlighetstester och visuella träningsguider.

EGYM grundades 2010 och erbjuder en rad produkter som skapar en digital, uppkopplad träningsupplevelse för hälsoklubbar och deras medlemmar. För närvarande använder cirka 13 000 studios världen över EGYMs produkter och tjänster.