Nya Eleiko Öppen Collars låser viktskivorna på sekunder

Eleiko lanserar Öppen Collars, en användarvänlig lösning som enkelt låser viktskivorna för att förbättra säkerheten och lyftarupplevelsen.

Klovarna har en patentsökt, öppensidig design som är en innovativ tolkning av traditionella klovar som är konstruerade som en hel cirkel. Eleiko Öppen Collars är en finalist i iF DESIGN AWARD 2021 med sin innovativa design som gör klovanvändning tillgängligt för alla.

Traditionella klovar kan vara komplicerade att använda, tunga och svåra att trä på – ett extra moment som många användare väljer att hoppa över. Med Eleiko Öppen Collars placerar lyftaren klovarna enkelt bredvid viktskivorna och trycker ner spaken för att låsa dem på plats, vilket säkrar vikterna snabbt med en enhandsrörelse.

– ”Användarvänligheten utmärker verkligen Eleiko Öppen Collars. De skiljer sig tydligt från konventionella tyngdlyftningsklovar, både vad gäller design och funktionalitet. Vi övervägde hela lyftupplevelsen noggrant, från att hitta och förvara klovarna till applikationen och lyftet i sig för att uppgradera alla aspekter av upplevelsen – vilket främjar vår position som en ledande leverantör av innovativa styrkeprodukter,” säger Erik Blomberg, VD på Eleiko.

Med smarta funktioner som integrerade magneter och en enkel låsmekanism som ger kraftfull spännkraft är Eleiko Öppen Collars enkla att både använda och förvara. Magneterna låter användaren fästa klovarna på stativ, ställningar och bänkar för enkel åtkomst, medan gummikomponenterna ger ett säkert grepp och absorberar chock när skivstången tappas i golvet.

Det lätta aluminiumhöljet, NBR-gummit och de inre komponenterna är helt återvinningsbara. Eleiko Öppen Collars har testats noggrant med både falltest och öppning/stängningstest. Klovarna är kompatibla med alla Eleiko-stänger och viktskivor, vilket ger kunderna en komplett styrketräningslösning som är idealisk för både hemmagym och träningslokaler.