Patrick Rapp – ny skribent hos Sweaty Business

Då är vi glada att presentera Patrick Rapp som ny skribent på sweatybusiness.se. Patrick kommer främst spana och reflektera vitt och brett kring området personlig träning.

Patrick äger och driver träningscentret Sport Performance Center i Västerås och är själv en välrenommerad personlig tränare.

Vad har du fär bakgrund inom träning/sport?

– Jag har varit idrottsaktiv i hela mitt liv och spelade både fotboll och hockey innan jag hittade karaten, en idrott som jag har varit aktiv i under femton år och som även är anledningen att jag jobbar som personlig tränare och fystränare idag. Förutom karaten gillar jag att springa både långt och kort, lyfta skivstänger, tävla med mina vänner och mot klockan i allt som går att tävla i. Ja fysisk aktivitet och variation i träningen är en viktig del av mitt liv och någonting som jag även vill förmedla till mina klienter.

Hur har din resa som tränare sett ut?

– Resan började 2003 när jag fick en förfrågan om att bli hjälptränare till en grupp 7-åringar som skulle lära sig karate. Den ena gruppen ledde till den andra och drivet att bli en bättre ledare lotsade mig till min första utbildning, Plattformen år 2006. Efter Plattformen fortsatte resan vilket ledde till bland annat en studieplats på Umeå universitet i ämnet idrottsvetenskap. Jag har haft förmånen att kunna läsa och lära mig det teoretiska kring träning på dagen och kunnat applicera det i ”skarpt läge” på kvällen, någonting som har varit ovärderligt.

Har du någon ”träningsfilosofi”?

– Min filosofi kring träning ligger i att hitta de bitar som är avgörande för klientens prestation, och när jag planerar träningar och träningsupplägg har jag alltid syftet i fokus. Syftet är otroligt viktigt om träningen ska bli effektiv och om du ska kunna nå dina uppsatta mål. Kunskapen hämtar jag från praktisk erfarenhet men framför allt från forskning som görs inom området. Jag kan motivera varenda övning jag planerar och jag lägger stor vikt i att de får ut det de vill från träningen och känner att det tar dem närmre sina mål.

Välkommen till Sweaty Business!

– Tack!

Följ Patricks arbete på Sport Performance Center på Instagram: @sportperformancecenter

https://www.instagram.com/p/B2e6_2cIxQk/