Tips: Bästa hemmaträningsprylarna

Coronapandemin har verkligen skjutit fart på hemmaträningen. Men för den som saknar rätt utrustning så begränsas träningen en hel del. I denna artikel tipsar vi om bra prylar att införskaffa för den ultimata hemmaträningen.

Träningsmatta: Casall Exercise mat bamboo

En träningsmatta är din allra bästa vän när du ska träna hemma och fungerar som en stabil bas för många kroppsövningar. Det går absolut att köra direkt på golvet men dina armbågar och knän kommer tacka dig om du införskaffar dig en matta.

Casall har som målsättning att ha 100% miljövänliga produkter redan 2025, de använder sig allt mer av hållbara och miljövänligare material och bamboo är ett steg i denna utveckling. Att den är stilren och snygg är definitivt ingen nackdel i hemmet.

Pris: Ca 599 kr

Läs mer och beställ här

Yogamatta: Furö Studios Series 1

Yoga verkar ständigt öka i popularitet och det finns fler och fler utövare samt fler typer av yoga som man kan prova på i olika studios samt online. Därför har det blivit både populärt och praktiskt att ha en egen matta i sitt hem.

Furö Studios erbjuder vansinnigt snygga och minimalistiska yogamattor som passar perfekt in i hemmet eller på stan.

Pris: ca 1 500 kr

Läs mer och köp här

Med kroppen som motstånd: Abilica Power Sling

Träna hela kroppen med hjälp av detta multifunktionsverktyg där din kropp används för att skapa motstånd. Slingan är justerbar och kan snabbt och enkelt anpassas. Två justerbara handtag för armar och ben möjliggör en lång rad övningar. Slingan kan användas såväl inomhus som utomhus och kan fästas i exempelvis dörrar, grenar, ribbväggar eller gungställning.

Pris: 799 kr

Läs mer och beställ här

Kettlebell: Casall Kettlebell Soft

Ett allsidigt träningsverktyg som kan användas till många olika övningar och rörelser.

Casall Kettlebell Soft har alla fördelar som en traditionell kettlebell, men är optimerad för hemmabruk då den är en vän för golv och fötter.

Pris: 550 – 1 000 kr (beroende på vikt)

Läs mer och köp här

Hantlar: Eleiko Loadable Dumbbells

Dessa praktiska hantlar ger användaren flexibilitet och kontroll, hantlar med samma, bekanta känsla som Eleikos skivstänger. Det är ett mångsidigt verktyg där vikter enkelt kan justeras för att anpassas efter träningsbehov och förmåga. Hanteln är designad att fungera med Eleikos utbud av gummitäckta skivor och Vulcano-skivor, därmed är den kompatibel med alla standard Olympiska skivor. Detta innebär att samma viktskivor kan användas på både din hantel och din skivstång.

Pris: Från 2 634 kr

Läs mer och beställ här

Hantlar: Kraftmark Hex Dumbbells

Hexagon-hantlar i gummi och metallhandtag. Handtagen är kromade och har en bra lettring för perfekt grepp. Viktspannet sträcker sig från 1kg upp till 40kg. Hex hantlar kan användas till alla möjliga övningar och rörelser. Med sin platta yta gör att de är stabila och förvaras enkelt.

Pris: 75 kr-1 135 kr (säljs endast i par)

Läs mer och köp här

Multifunktionellt: Technogym Bench

Detta är en ”allt-i-ett-lösning” för funktionell träning. Technogym Bench har en snygg och modern design och kommer med en dedikerad digital lösning som guidar användarna för att säkerställa resultat samtidigt som det håller motivationen på topp.

Pris: okänt

Läs mer och be om prisförslag här

Styrketräning: Light Half Rack med dip-modul

Detta set kombinerar Eleiko XF 80 Light Rack med Dip Module för mer funktion i mindre utrymmen. Med en lägre höjd (180 cm) är den idealisk för hemmagym eller utrymmen med lägre takhöjd. Ställningen levereras med j-cups och dipställning och som del i XF 80 kollektionen är den kompatibel med tillbehör som safety arms, gummibandhållare, glute developer och plattform.

Pris: Från 7 430 kr och uppåt

Läs mer om produkterna och beställ här

Svänghjulsträning: kBox4 från Exxentric

Flywheel training (sv. svänghjulsträning) är en träningsmetod där du jobbar med motstånd i form av ett svänghjul istället för att lyfta en vikt. Träningen är både tuff och mjuk då motståndet styrs av hur mycket du tar i och du får även alltid hålla emot på vägen ned, excentriskt.

Pris: Från ca 16 000 kr och uppåt

Läs mer och betäll din kBox4 här

Motståndsband: Powertubes

Motståndsband där gummibandet ligger skyddat med ett nylonöverdrag. Behagligt ergonomiskt grepp som roterar. Finns i fyra olika färger/motstånd.

Pris: 238-331 kr (beroende på motstånd)

Läs mer och beställ här

Miniband: Rusta miniband i textil

Miniband tar ingen plats och kan användas till många olika övningar – perfekt i hemmagymmet. Träna skonsamt och mångsidigt med ett träningsband i textil. Anti slip-remsor ger ett stadigt grepp. Säljs i 3-pack med varierande motstånd.

Pris: 149 kr

Läs mer och köp här

Powerband: Rusta Powerband

Gummiband för mångsidig och skonsam träning, stretching och rehabilitering där du själv kan styra styrkan/belastningen. Passar även perfekt som assistans i chins eller pull-ups.

Pris: 149 kr

Läs mer och köp här

Cykel: Technogym Bike

Glöm tråkig och monoton cykling på en knorrande stationär kloss. Technogym Bike är en helt ny typ av hemmacykel – snygg, digital och interaktiv. Technogym Live-plattformen, ett on-demand-bibliotek med olika språkalternativ, erbjuder en personlig träningsupplevelse precis som i en cykelstudio fast hemma.

Pris: okänt

Läs mer och be om prisförslag här

Foam Roller: RAD All-in-one-kit

När du har svårt att välja vilket massage- och triggerpunktsredskap du ska införskaffa så funkar RADs kit väldigt bra. Fem olika tools i ett och samma kit.

Pris: 1 649 kr

Läs mer och beställ här

Massagepistol: Core Massage Gun

Core Massagegun är bekväm att använda i och med alla nivåer på hastighet (20 st) och olika munstycken. Den går att anpassa till olika muskelgrupper på ett helt annat sätt än massagepistoler som har ett fåtal hastighetsnivåer att välja mellan.

Pris: ca 1 500

Beställ här

Läs även: ”Hemmaträning – bästa sommarträningsprylarna”