Actic rekryterar Anders Carlbark som ny VD

Anders Carlbark

Actic Group har rekryterat Anders Carlbark som ny VD. Anders kommer närmast från H&M där han har varit verksam det senaste decenniet, varav de två senaste åren som Global Head of Merchandising. Anders tillträder sin nya tjänst under december 2018. Christer Zaar, nuvarande VD, har tidigare meddelat att han kommer lämna bolaget under hösten.

”Vi är väldigt glada över att, efter en bred process, kunna rekrytera Anders Carlbark som ny VD för Actic. Hans erfarenhet från att skapa relevanta kunderbjudanden i kombination med en internationell erfarenhet kommer att vara viktigt för att stärka Actics kundrelationer och bygga vidare på den internationalisering som företaget börjat”, säger Göran Carlson, Styrelseordförande, Actic Group.

Anders Carlbark, 37 år, har det senaste decenniet haft ett flertal olika roller inom H&M, och var dess förr innan Area Manager på Lidl.

”Idrott och träning är och har alltid varit en stor del av min vardag. Att kunna kombinera det med yrkeslivet och driva en av Nordens ledande tränings- och friskvårdsaktörer framåt för att skapa värde för såväl medlemmar som aktieägare känns mycket stimulerande”, säger Anders Carlbark, tillträdande CEO Actic Group.

Anders tillträder sin nya tjänst under december 2018.