Apollo Sports lanserar Nordic X-Fit Week på Rhodos

I augusti kan du följa med Apollo Sports och de nordiska elitatleterna och coacherna Matilde Øyen Garnes, Antonia Fält-Kottulinsky, Henrik Negård & Sarah Krarup på träningsresa till Grekland.

Sedan lanseringen av det första sportshotellet Playitas Resort 2009 har Apollo varit Nordens ledande arrangör av träningsresor. Satsningen på renodlade sportshotell, specifika sportevenemang och träningsveckor har genom åren gjort Apollo Sports till ett av researrangörens mest eftertraktade koncept, med en försäljningsökning på 40% mot innan pandemin.

Nu utvidgar Apollo utbudet av träningsresor ytterligare och lanserar Nordic Weeks i egen regi. Först ut är X-Fit Week på Rhodos, en renodlad X-Fit vecka ledd av några av sportens bästa utövare och tränare från både Sverige, Norge och Danmark.

– WOD-Boxen har vi på nästan alla våra Playitas-hotell och det är en av de mest populära träningsfaciliteterna, så vi är stolta över att nu ha fått med oss några av nordens absolut bästa atleter inom sporten till att leda X-Fit Week. Det blir en tuff vecka av allra högsta kvalitet, späckat med styrketräning, konditionsträning och gymnastik, säger Daniel Giray, Sportchef på Apollo.

Fullmatat med innehåll

Första Apollo Sport X-Fit Week går den 27 aug-3 sep 2023 på sporthotellet Levante – powered by Playitas på Rhodos. Under ledning av det nordiska tränarteamet kommer man under veckan att kunna delta på workshops, skillträning, WOD, konditionsträning och olympisk lyftning. Dessutom har man tillgång till alla hotellets träningsfaciliteter och träningsklasser, som inkluderar allt ifrån yoga till padel och cykling.

Resan kräver inga förkunskaper inom olympiska lyft, gymnastik eller CrossFit. Träningarna anpassas efter individuell nivå och tränarna kommer under veckans gång att ge dig tips på hur du både förenklar övningar och gör dem mer utmanande.

Välmeriterade tränare

  • Antonia Fält-Kottulinsky: Antonia är en allsidig CrossFit Games-atlet som har tränat funktionell fitness sedan 2015 och har goda meriter från internationella tävlingar. Hon älskar att coacha och har gjort det sedan 2017, bland annat på CrossFit Nordic i Stockholm, men håller även workshops runt omkring i Sverige. Hon är certifierad CrossFit Level 1 coach.
  • Matilde Øyen Garnes: Matilde är en utbildad sjukgymnast, personlig tränare, kostrådgivare och CrossFit Coach. Hon är själv aktiv och tävlar i världseliten, och är bland annat med i det norska landslaget i Funtional Fitness och lyckades 2022 ta hem världsmästartiteln.
  • Sarah Lindasdatter Krarup: Sara är med i det danska landslaget i styrkelyft, är Nordisk mästare och kan skylta med både silvermedaljer i Masters i tyngdlyftning och ett flertal nationella rekord både i tyngdlyftning och raw powerlifting. Utöver att ha tränat CrossFit i över 14 år har Sara också både upprättat, drivit och undervisat på flera militära träningsläget i Danmark.
  • Henrik Negård: Henrik är med i det norska landslaget i Functional Fitness och kan skylta med titeln som världsmästare i Functional Fitness 2023 (team). Utöver det kan håller han en 21 plats i CrossFit Games 2022 (team) och under säsongen 2022 kvlificerade han sig till CrossFit games med sitt team från CrossFit Oslo. Henrik är också utbildad fysioterapeut.

Läs mer om hela upplägget här.