Bildextra: FIT FOR FUTURE på Steam Hotel

Den 1 oktober bjöd Les Mills och Kraftmark in till eventet FIT FOR FUTURE som arrangerades på Steam Hotel i Västerås. Dagen bestod bland annat av inspirerande föreläsningar, träning och nätverkande.

– Vi är så glada att kunna erbjuda en dag som denna för våra kunder och människor i branschen. Efter ett par år av att inte kunna ses på fysiska möten känns detta så efterlängtat och kul, kommenterar Lena Holmberg CEO Les Mills Nordic.

Föreläsare i toppklass

Inbjudna att föreläsa på eventet och inspirera deltagrna till att våga tänka i nya tankebanor var en meriterad skara föreläsare;

Emma Barry, med lång erfarenhet från olika roller i träningsindustrin från företag som gymkedjan Equinox, Les Mills och som senior rådgivare till FitTech Club i USA.

Kirsty Angove, Chief Marketing Officer för trendiga och snabbt växande studiokonceptet TRIB3. Kirsty talade om att bygga, styra och skala upp ett varumärke samt deltog även i en branschpanel där hon delade med sig av sina insikter och svarade på frågor från publiken.

Sist i uppställningen av föreläsare hittar vi Felix Fuchs, vd för Steam Hotel som ägs av ESS Group, som utmanar hotellindustrin med innovativa och unika hotellupplevelser.

Kirsty Angove kommenterar:

– Det var en ära att få vara en del av detta event på underbara Steam Hotel och dela insikter men också samla kunskap. Det finns makrotrender som vi alla behöver sättas oss ned och diskutera och samarbeta kring. Ett stort tack till Kraftmark för att de bjöd in mig att vara en del av Fit for Future och till Caroline på Les Mills Nordics och Lyndon på Stages Cycling för ditt stöd och till ikonen Emma Barry för att hon, som alltid, tagit med sig så mycket information och energi till evenemanget. Slutligen, till alla operatörer och ägare jag träffade – ni är så inspirerande och det är ni som gör sådana här tillfällen så speciella.

Träningen under dagen bestod utav cykelklasserna The Trip, SprintRpm och Hiit från Les Mills på cyklar från Stages samt Hiit-träning signerat Kraftmark under ledning av master trainer Rickard Robbins.

Pelle Sundström, grundare av och vd för Kraftmark sammanfattar sin upplevelse av eventet:

– Vi är riktigt nöjda med vad, i mitt tycke, var det bästa eventet på ett bra tag. Det blev en häftig upplevelse att låta aktörer från olika typer av verksamheter mötas i ett gemensamt forum. Vi hade studios, Crossfitboxar och traditionella träningsanläggningar representerade på plats. Jag tycker att det speglar hur marknaden rör sig – allt blandas upp allt mer. Traditionella gym närmar sig boutique/studios och boxar/studios närmar sig från sitt håll de traditionella gymmen.

Bild: Instagram/@60gradernord

Pelle fortsätter:

­– För mig så blir det tydligt att vi behöver tänka träningscentren som en destination dit människor vill komma och aktivera sig, umgås och spendera pengar på produkter och tjänster som ger dem värde. Vi hade vd:n för Steam Hotel, Felix Fuchs, som delade med sig av hur Steam Hotel lyckats skapa en internationell destination av högsta klass – i Västerås. De ligger idag på 97% beläggningsgrad och har, förutom att själva vara nästintill fullbokade, bidragit till att öka beläggningen på övriga hotell i staden.

Bild: Instagram/@krafthalsan

Pelle avslutar:

– Slutligen skulle jag även vilja skicka med att vi behöver fundera över affärsmodellerna i branschen. Kikar man på Steam hotel så fokuserar de mest på gästernas average spend under vistelsen, snarare än enbart på intäkten från själva övernattningen. Där kan vi lära oss mycket i träningsbranschen, tror jag.