Bounce begärs i konkurs

Företaget bakom trampolinparken Bounce i Kungens kurva har begärts i konkurs, rapporterar Breakit. Anledningen ska vara obetalda fakturor värda 4,5 miljoner till det australiensiska moderbolaget.

Företaget bakom Bounce, det stora hopplandet med trampoliner och studsmattor i Kungens kurva, har begärts i konkurs, rapporterar Breakit.

Det är det det australiensiska moderbolaget Bounce International som fattat beslutet att begära Bounce Scandinavia i konkurs. Enligt konkursansökan, som Breakit har tagit del av, är det obetalda fakturor värda 4,5 miljoner som är anledningen till att det internationella moderbolaget Bounce International begär den skandinaviska franchisetagaren i konkurs.

80-tal anställda i Kungens kurva

Men den skandinaviska vd:n Pernilla Isaksson menar att det hela grundar sig i en tvist mellan flera franchisetagare runt om i världen och moderbolaget. De har valt att hålla inne med betalningar eftersom de menar att moderbolaget inte har levererat enligt franchiseavtalet. Konkursansökan ser hon som ett sätt att sätta press på dem att betala.

Bounce i Kungens kurva hade ett 80-tal anställda när de öppnade hösten 2016. De har också anläggningar i Malmö och Göteborg.