Bro’s on a mission uppmärksammar psykisk ohälsa bland unga män

Ett samtal om livserfarenheter och psykisk ohälsa två vänner emellan blev startskottet för Bro’s on a mission. I augusti kliver de upp på Concept2s BikeErg för att tillsammans cykla 500 kilometer med syftet att uppmärksamma psykisk ohälsa bland unga män.
­– ”Det är fortfarande tabu för män att må dåligt. Vi är trötta på det klassiska uttrycket man up”, säger Felix Lorentzon, en av initiativtagarna till projektet.

En BikeErg, 500 kilometer och totalt 18 timmar av cykling är vad vännerna Felix Lorentzon och Andrew Kalén Daish har framför sig när projektet Bro’s on a mission går av stapeln. Målet den 13 augusti är att cykla ihop 100 000 kronor till organisationen killar.se som arbetar med att stötta killar mellan 10–25 år.

– ”Idén väcktes för några månader sedan när jag och Andrew samtalade om livserfarenheter och kom in på psykisk ohälsa bland män. Vi båda har eller haft nära anhöriga som kämpat med psykisk ohälsa”, säger Felix.

Efter samtalet bestämde sig de två vännerna för att göra något åt saken och skapa ett projekt med syftet att lyfta frågan om psykisk ohälsa bland killar och män.

–”Vi är trötta på klassiska uttryck som det är bara att bita ihop och man up. Tyvärr är det fortfarande tabu för en man att må dåligt”, säger Felix.

Bro’s on a mission kommer att äga rum på Atletverkstan i Enköping där både Andrew och Felix tränar och coachar. Under tiden de cyklar kommer det vara möjligt för vem som helst att donera pengar. Med sig har killarna även ett gäng samarbetspartners däribland Concept2 Sverige som står för den BikeErg som kommer användas under dagen. Cykeln auktioneras ut till högsta budande och hela summan kommer att gå till Bros on a missions insamling.

– ”Det är en självklarhet att Concept2 Sverige ska vara med och bidrar till detta. Det är en viktig fråga som vi behöver lyfta och prata mer om”, säger Mats Störtebecker VD Concept2 Sverige.

Vill du donera? Besök Bro’s on a missions GoFundMe eller swisha till 123 900 58 51 och märk din donation med Bros on a mission.

Vill du buda på BikeErgen? Klicka här!