Gymkedjan PureGym vinnare av årets fitnessapp i UK

Budgetgymkedjan PureGym:s app blev nyligen utsetts till årets hälso- och fitnessapp i Storbritannien.

Den digitala plattformen var bland vinnarna vid årets ”UK App Awards”. Appen lanserades först 2013 och innehåller nu mer än 400 olika träningspass på olika nivåer.

Lucian Weston, ansvarig för digital affärsutveckling på PureGym, säger:

– ”Detta är en fantastiskt belöning, uppnådd genom en betydande laginsats.”

”UK App Awards” är ett årligt event där man firar och belönar framgångsrika appar som utvecklats i Storbritannien eller för den brittiska marknaden. Var och en av de 19 kategorierna belönar exceptionell design och UX (User Experience) inom en rad olika områden.

En komplett lösning

Pure Gym-appen släpptes först som ett sätt att hitta närmaste Pure Gym anläggning, boka och avboka gruppträning. Appen har sedan dess utvecklats till en mer komplett online fitnessplattform, med mer än 400 olika träningspass på olika nivåer. Den erbjuder användarna verktyg för att bygga personliga träningspass baserat på uppsatta mål. Träningsformerna är omfattande och inkluderar pass med fokus på styrka, kondition och rörlighet. Nivåerna är på intensiv hiit-intensitet men också lugnare pass samt fokus på core.

I januari 2021, när Storbritannien gick in sin tredje pandemi lockdown, gjorde PureGym appen gratis att använda för alla i Storbritannien.

Access till gymmen via mobilen

Se alla 2021 års vinnare här.