Orangetheory Fitness lanserar styrkeklassen Strength 50

Bildkälla: Orangetheory Fitness

Styrketräning i alla former är en tydlig trend på träningsmarknaden. Nu lanserar amerikanska boutiquekedjan Orangetheory Fitness, som historiskt fokuserat på en kombo av konditions- och styrketräning, klassen Strength 50.

Klassen är 50 minuter lång och fokuserar på styrketräning med hantlar, TRX-band och andra redskap. Strength 50 är uppdelad i Total Body, Upper Body och Lower Body segment och har skapats baserat på feedback från en period av betatestning som företaget säger resulterade i att det fick nära 10 000 medlemmar på väntelista.

Under Strength 50-klasserna är medlemmarna uppkopplade mot Orangetheorys pulsbevakningssystem och antalet deltagare är begränsade till 18 personer per klass.

Den nya klassen skiljer sig mycket från det – klassiska – Orangtheory 60-passet som ger pulsbaserad intervallträning med cyklar, roddmaskiner och löpband kombinerat med golvarbete för funktionell styrka.

Orangetheorys satsning följer en trend av både fullserviceanläggningar och boutiques som på olika vis anpassat sig för att möta efterfrågan på olika koncept inom styrketräning. Framgångsrika inom det här området har early adopters som F45 och BFT varit. Även gruppträningsjätten Les Mills anpassar sig till detta genom konceptet Les Mills Strength Development och andra kommande koncept.

Tidigare i år berättade Orangetheorys medgrundare och VD, Dave Long, att företaget siktar på aggressiv expansion – med målet att växa till 100 fler platser globalt i år.

Företaget har för närvarande 1 500 franchiseavtal verksamma i 50 amerikanska delstater och 23 länder. Long säger att det finns 300 fler i pipelinen.