”Snabb” musik förbjuds på gym i Sydkorea

Gillar du att gymma till snabb musik? Får slagdängan ”Gangnam style” dig att ge det lilla extra? Glöm det – om du bor i Sydkorea. I kampen mot corona förbjuds motion i för högt tempo.

Sydkorea har klarat pandemin relativt bra. Men sedan en vecka genomgår landet sitt värsta utbrott hittills med runt 1 000 nya fall per dag. Därför skärps nu restriktionerna – men en av åtgärderna väcker missnöje: att gymmen bara får spela musik i ett visst tempo.

Taktslagen får inte övergå 120 per minut under pass, för att människor inte ska andas för fort och stänka svett på varandra.

”De kräver att vi har på oss munskydd när vi tränar, tar tempen innan vi går in och de får våra telefonnummer. Jag har följt de här reglerna noga varje dag, och nu vill de att vi ska sluta springa och lyssna på ballader”, säger en kritisk gymbesökare till the Korea Herold.

Listor på godkända låtar cirkulerar nu: populära K-popgruppen BTS låt ”Permission to dance” är för snabb – 127 slag i minuten. Inte heller Psys ”Gangnam style” faller inom ramen. Klassiska 80-talshiten ”Eye of the tiger” fungerar dock – 108 slag i minuten.

På löpbanden gäller högst sex kilometer i timmen och fler än två personer får inte spela bordtennis vid samma bord.