Utmaningen – nytt kortspel där fysik och samarbetsförmåga sätts på prov

I dagarna släpptes kortspelet – Utmaningen – ett spel som testar såväl fysiken som förmågan att samarbeta. Styrka, rörlighet, och balans blandas med lek och skratt.

Spelet är framtaget av träningsbranschprofilen Erik Börjesson, som bland annat är meriterad personlig tränare, fystränare, utbildare och entreprenör, tillsammans med Kristian Pohl och Lotta Åkerlund Palmbäck.

Vi fick en kort pratstund med Erik Börjesson kring projektet.

Erik Börjesson

Berätta, vad är idén bakom Utmaningen?

Jag blev lite fundersam över så kallade challenges som sprids via sociala medier, inte minst på Instagram. Jag upplever många challenges som för avancerade för gemene man, och gränserna flyttas ständigt fram. Därför kom idén till om att skapa ett spel med utmaningar som spänner över generationsgränserna och där de flesta övningarna är möjliga att genomföra för den stora massan. Vissa utmaningar är enklare och andra mer utmanande, men det finns något som ”alla” klarar av.

Hur går spelet till?

Man spelar motvarandra i lag (optimalt ca 2-4 lag), sedan drar ett lag ett kort och väljer i laget vilka två personer (om man är fler än två i laget) som ska genomföra den aktuella utmaningen. Sedan turas lagen om att dra kort och först till exempelvis fem klarade utmaningar vinner.

Hur ser teamet bakom hela konceptet ut?

Det består av mig själv, sedan har jag med mig två begåvade personer som även är PT-kunder till mig. Kristian, som är fotograf och Lotta, som är Art Director och har stenkoll på det grafiska. Tillsammans bildar vi ett bra team med olika kompetenser som behövs för att få ihop ett sådant här projekt.

Var kan man köpa spelet?

Gå in på vår hemsida kortutmaningen.se så kan man där beställa hem sitt ex.

https://www.instagram.com/p/BmNYBnSHzEN/?taken-by=kortutmaningen