Apple Fitness+ flyttar fram positionerna – satsar på gruppträning online

I ett stort steg mot gymmarknaden har Apple presenterat ett antal uppgraderingar av sin onlineplattform, Fitness+, som sammanföll med lanseringen av sina nya Apple Watch Series 7 och iPhone 13-produkter.

Bland tilläggen finns en ny gruppträningsfunktion, som gör det möjligt för prenumeranter att träna tillsammans med sina vänner via FaceTime eller en gruppmeddelandetråd. Funktionen kommer göra det möjligt för upp till 32 personer att träna tillsammans på en och samma gång.

Användarna kommer att kunna starta en gruppträningsession från en gruppmeddelandetråd eller FaceTime -samtal på iPhone, iPad och Apple TV med AirPlay.

Därifrån kommer de att navigera till Fitness-appen, välja ett träningspass, se sina vänner på skärmen och komma igång med träningen.

Under ett gruppträningspass kommer användarna att se sin egna data och arbeta mot att stänga sina aktivitetsringar, samtidigt som de ser och hör sina vänner medan de tränar. När medtränande uppnår vissa mål så poppar det upp som notiser på övrigas skärm så att deltagarna kan dela pepp och jubel sinsemellan.

Andra nya funktioner som kommer introduceras i appen Fitness+ är guidade meditationssessioner och pilatespass.

Apple kommer också att avsevärt utöka appens räckvidd geografiskt, som för tillfället endast finns tillgängligt i sex engelskspråkiga länder.

Tjänsten är prissatt till US$9,99/månad och kommer lanseras i 15 nya länder i år – Österrike, Brasilien, Colombia, Frankrike, Tyskland, Indonesien, Italien, Malaysia, Mexiko, Portugal, Ryssland, Saudiarabien, Spanien, Schweiz och Förenade Arabemiraten.

”Vi är glada över att kunna introducera nya pass som ger Fitness+ användare fler alternativ för att hålla sig aktiva och motiverade, plus uppslukande guidade meditationsupplevelser som är tillgängliga för alla och som är lätta att passa in i vardagen.

Med nya sätt att träna tillsammans eller ensam – och genom att expandera till fler länder senare i år – kan vi inte vänta med att välkomna ännu fler människor att uppleva Fitness+”, kommenterar Jay Blahnik, Apples Senior Director of Fitness Technologies.