Ecdesign fyllde 20 år med jubileumsfest i Örebro

Foto: Kicki Nilsson

Ecdesign från Örebro firade sitt 20-årsjubileum på fredagen. Företaget är känt för att utveckla mjukvara för 3D-planering av gymanläggningar och har över 200 fitnesstillverkare som partners.

Ecdesigns mjukvara används av tusentals gymbolag och gymägare världen över, och varje år skapas miljoner gymdesigner med programmet. Företaget fortsätter att vara en banbrytare inom branschen och strävar efter att förbättra träningsmiljön genom innovativa lösningar.

Foto: Kicki Nilsson

Företaget grundades 2003 av entreprenören Richard Grönberg.

Foto: Kicki Nilsson

Under jubileet spelade Idolvinnaren och fotbollsspelaren Kevin Walker live för gästerna.

Foto: Kicki Nilsson

Sweaty Business passade på att ställa några frågor till Richard Grönberg med anledning av jubileumet.

Richard Grönberg (med glasögon). Foto: Kicki Nilsson

Hur många är ni inom bolaget idag?

– Vi är 8 på kontoret i Örebro och sen har vi samarbete med Nethouse konsulter. Vi växer stadigt och kommer anställa 1-2 personer till i år.

Vad ligger närmast på gång för Ecdesign, har ni några planer ni kan dela med er utav?

– Vår 5:e plattform är i öppen betafas och den kommer få löpande nyheter. Inom någon vecka släpper vi exempelvis en funktion för att enkelt skapa realistisk 3D walkthough videos. Sen kommer möjligheten att konvertera Ecdesign-ritningar till CAD utan att användaren behöver kunna något om CAD.

– Jag vågar säga att Ecdesign 5 inom 12 månader kommer vara så pass realistiskt att det blir svårt att se om det är foto eller verklighet.

Ser ni några trender inom gymdesign som kanske skiljer sig mot tidigare?

– Trenden vi ser mycket av framför allt internationellt är specialinriktade gym samt allt mer påkostade residential och företagsgym. Och då ganska påkostade lösningar med produkter som du kan se på kommersiella gym. Det börjar även bli mer vanligt på kommersiella gym att satsa på ytor för ”exklusiva” rehablösningar, typ kryoterapi, therabody med mera.

Stort tack för dessa tankar och grattis till de första framgångsrika 20 åren.

– Tack så mycket!