ClassPass säkrar 800 miljoners-investering för att driva tillväxt

Den amerikanska digitala träningstjänsten ClassPass har säkrat cirka 800 msek (US$85m) i finansiering från investeringsjätten L Catteron och Singapore-baserade investeringsbolaget Temasek.

ClassPass uppges använda pengarna till att driva på sina pågående tillväxtplaner, vilket hittills bland annat sett företaget lansera sina tjänster i 10 nya amerikanska städer under andra halvan av 2017. I ett pressmeddelande säger företaget att man nu kommer att fokusera på att lansera i fler än 20 nya länder samt ytterligare 10 amerikanska städer innan 2019 är över, samtidigt som man ska dubblera sitt utbud av träningsanläggningar på befintliga marknader.

I pressmeddelandet kommenterar företaget de nya finansiella musklerna med att de kommer att hjälpa till att snabba på tidplanen och operativa verksamheten för att stödja företagets strävan efter att bli den största ”fitness aggregatorn” i världen.

ClassPass grundades 2013 och har ca 10 000 anslutna träningsanläggningar i 50 städer runtom i världen. Tjänsten erbjuder sina medlemmar ett flexibelt, digitalt, medlemskap som ger dem tillgång till ett stort utbud av träningsformer som gym, Yoga, Pilates, barre, cykling och mycket annat.

Läs även:

Den svenska digitala träningstjänsten Bruces försäljning skjuter i höjden – ”vi har bara skrapat på ytan”