Eleiko tar hem nytt femårskontrakt med US Navy

Bild: US Navy

Eleiko förlänger samarbetet med US Navy, den amerikanska flottan, med nytt femårigt kontrakt och ett utökat sortiment av styrkeutrustning.

Eleiko meddelar att de har tilldelats ett nytt 5-årigt IDIQ-kontrakt (”Indefinite Delivery, Indefinite Quantity”) med den amerikanska flottan. Som föredragen leverantör till den amerikanska flottan kommer Eleiko att leverera en rad precisionstillverkade styrketräningsprodukter såsom stänger, viktskivor, hantlar, ställningar, plattformar och bänkar.

Utrustningen kommer att användas i träningsanläggningar över hela världen, både på land och till sjöss.

Eleiko har levererat utrustning till den amerikanska flottan sedan 2017 och blev 2019 den officiella utbildningspartnern för att utveckla NOFFS-programmet och NOFFS Master Trainers.

”Vi är mycket glada över att tilldelas detta nya kontrakt med den amerikanska flottan”, säger Magnus Nyberg, President, Eleiko USA, och fortsätter: ”Vårt partnerskap med den amerikanska flottan har varit otroligt givande, och vi är hedrade att fortsätta vårt stöd till marinens styrketräningsprogram med vår högkvalitativa utrustning och utbildning.”

Eleiko har totalt 4 kontrakt med USA:s militära och federala marknader, inklusive US Navy IDIQ, U.S. Navy NOFFS IDIQ (utbildningskontraktet för ”Navy Operational Fitness & Fueling System”), US Army IDIQ och GSA (ett federalt leveransschema för U.S. General Services Administration).