SATS lanserar nya online-tjänster

Nu presenterar SATS digitala tjänster inom personlig träning, sjukgymnastik och kostrådgivning på distans. Online-tjänsterna har premiär den tisdagen den 24 mars och blir tillgängliga för både medlemmar och icke-medlemmar.

Coronakrisens härjningar har fått många människor att ändra på sina träningsvanor och förflytta träningen från träningscenter till förmån för träning utomhus och i hemmamiljö. Detta har fått träningsföretagen att snabbt fundera ut nya vägar för att kunna erbjuda sina tjänster på nya platser.

Nyligen lanserade SATS direktsända träningsklasser för att säkerställa att fler kan hålla igång sin träning även hemma, och nu satsas det på ännu fler digitala tjänster som sjukgymnastik, personlig träning och kostrådgivning via videokonsultationer.

– Vårt utbud av sjukgymnastik, personlig träning och kostrådgivning begränsades när vi stängde våra träningscenter i samband med coronaviruset/COVID-19. Vi är därför stolta över att kunna göra dessa produkter/tjänster tillgängliga hemifrån nu när vardagen ser lite annorlunda ut än vanligt. Vi ser även att detta är bra på sikt, exempelvis om man känner att man inte har tid eller möjlighet att ta sig till oss, säger Silje Garberg Ree, Nordic Director of Retail and New Business på SATS.

Personliga tränare, dietister/näringsfysiologer och sjukgymnaster från SATS kommer finnas tillgängliga för videokonsultationer, och tillfällena bokas via sats.se.

– Det känns jättebra att våra kunniga personliga tränare nu kan hjälpa både medlemmar och icke-medlemmar att hålla igång med sin träning hemifrån. Den som köper vår Online PT-tjänst får tillgång till individanpassade träningsprogram som kan utföras oavsett var man befinner sig. Coachningen sker via en app och upplägget anpassas helt utifrån den dialog som PT och kund har om mål och förutsättningar, säger Mats Sunebäck, PT & Rehab Manager för SATS i Sverige.

Även övriga online-tjänster förväntas kunna underlätta för många. Med hjälp av sjukgymnastik online kan både nuvarande och nya kunder få hjälp på distans med exempelvis muskelproblem, skelettproblem eller idrottsskador, och konsultationen kan bokas antingen privat och eller via försäkringsbolag. För den som vill få hjälp med kostvanor kan både nybesök och uppföljning bokas med dietist eller näringsfysiolog. Även där sker samtalen via videokonsultation.

SATS online-tjänster för personlig träningsjukgymnastik och kostrådgivning lanseras i Sverige den 24 mars.