EGYM rekryterar tidigare Technogym-toppen Steve Barton

Steve Barton | Bildkälla: EGYM

Egym, som förra året tog in 207 miljoner euro i ny investering, fortsätter att bygga sitt toppteam med utnämningen av den tidigare vd:n för Technogym, Steve Barton, som landschef för Storbritannien.

Barton tillbringade 19 år hos Technogym, varav fem som VD, och har nyligen arbetat med det tyska fit tech-företaget Skillcourt.

Innan han hamnade hos Technogym ledde Barton försäljningsteam hos Precor och Star Trac.

Han kommer att rapportera direkt till Marco Guiducci, Egym:s VP för internationell försäljning, som har varit i branschen i över sju år.

EGYM har nyligen anställt de tidigare VD:arna för Life Fitness – Chris Clawson – och Precor – Rob Barker – för att stärka sitt högsta ledningsteam på vad som är en alltmer betydande och konkurrensutsatt marknad.

Barker, som kommer att samarbeta med Barton för att utveckla den brittiska marknaden, har kommenterat till Health Club Magazine: ”Egym har stora planer för Storbritannien och Steves ledarskap är nyckeln. Många operatörer har lagt COVID bakom sig och utökar sitt serviceerbjudande och digitala integrationer; det är en fantastisk tid att vara på Egym.”

Foto: Brian van den Brink

Steve Barton: ”Genom att samarbeta med Egym har hälsoklubbsoperatörer möjlighet att vara ledande aktörer i omvandlingen av världens största marknad – hälsovård – från reaktivt till förebyggande åtgärder.”

Ungefär 16 000 klubbar över hela världen använder Egym:s produkter och tjänster.

EGYM har följt en egen väg för att växa sin verksamhet, genom att etablera en öppen plattform från början, istället för att utveckla slutna system och sikta in sig på den amerikanska marknaden tidigt från sin bas i Tyskland innan de återvände till Europa för att påbörja tillväxten där. Företaget kommer också att dra nytta av det så kallade Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) som kommer att gynna företag som tillverkar inom EU och höja kostnaderna för dem som tillverkar utanför dess gränser.