Stockholm får ny träningsfestival: Contemporary Training Festival

Contemporary Training Festival är en ny träningsfestival som går av stapeln under helgen 16-17 november på Ahouse i Stockholm. Under festivalen – där upplägget mer kan liknas vid en musikfestival än en traditionell träningsmässa – kommer besökare kunna prova på nya träningsformer, lyssna till föreläsningar och delta i träningspass där artister delar med sig av sin bästa träningsmusik. Bakom festivalen står LA-baserade träningsprofilen Valdemar Fredriksson.

Valdemar Fredriksson tillsammans med The Naia Initiative ligger bakom festivalen som bygger på Valdemars syn på träning och hälsa. Valdemar själv kallar det för just Contemporary Training, vilket handlar om att se på träning och hälsa ur ett helhetsperspektiv; och att skapa en mer inkluderande syn på träning där fokus inte endast ligger på prestation. 

– Med Contemporary Training Festival vill jag skapa ett mervärde för fler, precis som träning och rörelse har gjort för mig. När man tränar frisätts lyckohormoner i kroppen – vilket besökarna kommer få erfara. Festivalen är en möjlighet att ge fler en chans att prova på en rad olika träningsformer, säger Valdemar Fredriksson, initiativtagare till Contemporary Training Festival. 

Valdemar Fredriksson

Besökare kommer kunna prova på mer intensiva träningsformer som 3D-träning och HIIT men även medveten andning och yoga finns med på programmet. Utöver träningen finns relevanta föreläsningar att lyssna på under festivalen. Under dagarna kommer även öppna enklare tränings- och rörelsepass hållas där artister dj:ar och delar med sig av sin bästa träningsmusik.

– Festivalen är ett sätt att ge tillbaka och ge fler människor en chans att finna välmående. Vinsten från festivalen skänks till den ideella organisation Saturnus Stiftelsen som jobbar med att skapa bättre levnadsvillkor i världen, med Colombia som bas. På så sätt sluter vi cirkeln genom att inte bara du och jag mår bättre, utan vi skapar också ett avtryck och bidrar till förändring för de som verkligen behöver den, fortsätter Valdemar.

Festivalen pågår under helgen den 16-17 november mellan klockan 09-18.

Valdemars fem bästa hälsotips inom Contemporary Training

Bestäm dina mål: Det är viktigt att bestämma vad just du vill med din träning, är det att maxa eller vill du ha en kul stund med vännerna? Kom på varför just du tränar och bestäm dig för vad du vill.

Lita på processen: Det finns ingen anledning att ställa sig och kika i spegeln efter varje pass, att bygga upp sin fysik och hälsa tar tid, mirakelkurer som går för fort är just oftast mirakel. Var snäll mot dig själv – du tränar, det är bra.

Ha kul: Att träna och äta rätt ska vara kul, utvecklande och enkelt – utan att tumma på livskvaliteten. Visst träning kan vara jobbigt och påfrestande, men låt inte dagens träningshets påverka dig för mycket, det är individuellt vad du tycker är kul och hur du väljer att träna.

Våga utforska: Prova flera olika träningsformer, några kommer passa dig som handen i handsken, medan andra verkligen inte kommer vara din grej. Alla träningsformer är inte för alla – våga utforska – jag lovar att det kommer att finnas någonting för dig.

Träna för hälsa: Sluta fokusera på antal procent kroppsfett eller magrutor – detta är ett plus – träning kommer ge dig ett långt och hälsosamt liv, det i sig är ett mål värt att jobba för.

Läs även: Valdemar Fredriksson går ihop med Gymleco för att satsa på egen tränarverksamhet i Hollywood