The Academy och SAFE Education blir The Academy

Competence Factory meddelar att The Academy och SAFE Education slås samman till ett varumärke, The Academy. Företaget uppger att man vill fokusera fullt ut på ett varumärke och med The Academy ska bli marknadsledande i Sverige.

”För att markera starten på vår förändringsresa uppdaterar vi nu vår grafiska profil med ny visuell identitet och uppdaterad logotyp. Den nya designen har inspirerats av vårt moderna och nytänkande synsätt när det kommer till att bygga revolutionerande utbildningar”, säger Mikaela Waldenström, Sverigechef på Competence Factory.

Lanserar ny digital utbildning

Företaget berätta även att de lanserar en ny unik digital utbildningsupplevelse – en ny PT-utbildning som är 100% digital. Enligt företaget kommer de ge sina elever många fördelar, inklusive flexibilitet, tidseffektivitet, och en anpassningsbar inlärningsmiljö.  

”Jag vågar påstå att det är Nordens senaste och mest uppdaterade PT utbildning”. Vi har inkluderat några av de bästa experterna inom PT-utbildningar i Norden när vi tagit fram den här. Studiematerial är anpassat efter den senaste forskningen inom pedagogik. Ett interaktivt lärosätt med varierande inlärningsmoment såsom videos, text, bilder, hemuppgifter, quiz o.s.v. har inkluderats”, säger Jonathan Fagerlund, Head of Development på Competence Factory.

Utbildningen vänder sig till de som brinner för träning och hälsa, vare sig de vill kunna erbjuda PT-tjänster till klienter online, på plats, hjälpa vänner och bekanta eller helt enkelt vill lära sig hur de på egen hand kan optimera sin träning. Den här utbildningen kommer att ge eleven en PT online licens med en EuropeActive ackreditering (internationella PT krediteringen).

Möjlighet att uppgradera

I pressmeddelandet går att läsa att företaget länge sett ett ”gap” på marknaden där det saknas en vidareutbildning för alla de som gått en digital PT utbildning online men känner att de vill ha mer praktisk kunskap med lärare på plats. Därför har de sett till att nya utbildningen ”Lic. personlig tränare online” lätt kan sammanlänkas med företagets mer omfattande Lic. personliga tränare-utbildning som bygger på praktiska moment med lärare på plats.