Peloton lägger över all produktion av cyklar och löpband till Taiwanesiska Rexon

I ett drag för att förenkla sin försörjningskedja och optimera sin kostnadsstruktur kommer Peloton Interactive nu att använda den taiwanesiska tillverkaren Rexon som den primära tillverkaren av hårdvaran för Pelotons produktlinjer inom cykel och löpband.

Peloton, som redan har en befintlig relation med Rexon, avslutar all egen tillverkning. Peloton kommer att pausa verksamheten vid sin Tonic Fitness Technology-anläggning under resten av 2022. Företaget förvärvade Tonic för 47,4 miljoner dollar så sent som oktober 2019.

Peloton har ännu inte kommenterat hur detta kommer att påverka Precor, som Peloton 2020 förvärvade för 420 miljoner dollar. Med det förvärvet planerade Peloton att etablera amerikansk tillverkningskapacitet, öka forsknings- och utvecklingskapaciteten och påskynda Pelotons penetration på den kommersiella marknaden, meddelade företaget då.

Skiftet är enligt Peloton ett naturligt framsteg i Pelotons strategi att förenkla sin leveranskedja och fokusera på teknik och första klassens innehåll för att fortsätta driva verksamheten framåt som ett globalt fitness tech-företag.

– ”Idag tar vi ytterligare ett viktigt steg i att förenkla vår försörjningskedja och bli mer flexiblia i vår kostnadsstruktur – en nyckelprioritet för oss”, kommenterar Pelotons vd Barry McCarthy.

Pelotons cykel, löpband och träningstillbehör

– ”Vi tror att detta tillsammans med andra initiativ kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta minska likviditetsbördan på verksamheten och öka vår flexibilitet. Peloton i samarbete med marknadsledande tredjepartsleverantörer kommer att kunna fokusera på det vi är bäst på – att använda teknik och innehåll för att hjälpa våra över 7 miljoner medlemmar att bli de bästa versionerna av sig själva.”

Peloton planerar att upprätthålla en stor företags- och tillverkningsnärvaro i Taiwan med över 100 Peloton Taiwan-teammedlemmar som kommer att fortsätta att spela en nyckelroll i företagets ingenjörs- och tillverkningsstrategi, enligt Pelotons Chief Supply Chain Officer Andy Rendich.

Peloton har efter pandemin störtdykt på börsen (ned med nästan 95% från sin toppnotering under pandemin och 75% i år) och kämpar med tydligt vikande efterfrågan och stora volymer i lager. I februari meddelade grundaren och VD:n John Foley att han tog på sig ansvaret för företagets flertaliga snedsteg den senaste tiden och klev av rollen som företagets VD. I samma veva skedde flera rockader på chefs- och styrelsenivå samt att dryga 20% av företagets anställda i administrationen fick lämna sina arbeten.